Paul | 3 juli 2021

door Arie Ouwens:

Twee verrassende kwartfinalisten stonden in een vrij warm Baku tegenover elkaar.
De Denen begonnen goed aan de wedstrijd en drongen de Tsjechen terug.
In de 5e minuut mocht Strygen Larsen een corner nemen en legde die op het hoofd van de volkomen vrijstaande Delany die raak kopte 0-1.
Al is het wel de vraag of Kuipers het goed zag dat dit een corner was, ik heb mijn twijfels.
Deze foute beslissing kan Kuipers weleens de finale kosten.

De Denen gingen na deze voorsprong op zoek naar een tweede doelpunt, zo maakte Damsgaard een goede actie, kwam vrij voor Vaclik, maar kreeg de bal niet voldoende langs de keeper waardoor een verdediger redding kon brengen.

In de 42ste minuut kregen de Denen loon naar werken, Maelen stoomde op links op, zet de bal buitenkant rechts voor, waar Dolberg, achter de verdedigers staansde, de bal binnenkant schoen tot doelpunt promoveerde 0-2.

In de tweede helft begon het spelbeeld andersom, nu waren het de Tsjechen die de aanval zochten, om de aansluiting te vinden.
Schmeichel hield zijn ploeg op de been met twee schitterende reddingen.
Echter in de 49ste minuut kon Schmeichel niet voorkomen dat de Tsjechische topscoorder Schick de spanning daadwerkelijk terug, met een fraai afstandsschot maakt hij de 1-2.

De Tsjechen bleven de aanval zoeken en probeerde van alles om de gelijkmaker te forceren, maar de Deense verdediging gaf geen krimp.
Het vele wisselen in de tweede helft kwam de wedstrijd niet ten goede, de Denen werden wel af en werden af en toe gevaarlijk, net als de Tsjechen overigens, maar geen van beide teams zag nog kans om in de stand een verandering te brengen.
Na 96 minuten floot Kuipers af en stond Denemarken in de halve finale, na deze 1-2 overwinning, en mag naar Londen, waar het Oekraïne of Engeland als tegenstander zal treffen.