Ridderkerk FM Sportnieuws: Oekraïne – Engeland

Paul | 3 juli 2021

door Arie Ouwens:

Om 21 uur floot, de Duitse, scheidsrechter Brych voor de aftrap van de laatste kwartfinale van het EK 2020, tussen Oekraïne en Engeland.
De wedstrijd werd gespeeld in het Stadio Olimpico in Rome.
De Oekraïners begonnen in een 1-5-3-2 opstelling en lieten Engeland het spel maken.
In de 4e minuut kreeg Oekraïne al het loon van de angst gepresenteerd.
Sterling kreeg op rechts de bal, versnelde even en gaf een schitterende pass op Kane, die geen moeite had om het doel te vinden.

Na 17 minuten kreeg Oekraïne een mogelijkheid, Walker speelde te kort terug op Pickford waardoor Yaremchuck een vrije doortocht kreeg, maar ten koste van een corner kon Pickford redden.
In de 33ste minuut schoot Rice hard op doel maar doelman Buschan kreeg de bal met moeite onder controle.

Op het half uur moest Oekraïne noodgedwongen wisselen en met deze wissel werd ook het spel systeem gewijzigd in 1-4-4-2.
Hierdoor kreeg Oekraïne meer grip op het middenveld en kon het ook zo af en toe aan aanvallen denken. Maar echt gevaarlijk werden zij niet.
Engeland ging veel te ver terug verdedigen waardoor de wedstrijd een steeds lager niveau kreeg.
Na het rustsignaal van Brych, zochten beide teams de kleedkamer op in de wetenschap dat Engeland dit deed met een 0-1 voorsprong.

Engeland nam direct het initiatief in de tweede helft, dit resulteerde in een vrije trap, 46ste minuut van links, genomen door Shaw en door MaGuire werd binnen gekopt 0-2.
Oekraïne was aangeslagen na deze zeer snelle dreun, maar moest vier minuten laten de definitieve knock-out incasseren.

Balverlies op het middenveld, Sterling stuurde aan de linkerkant Shaw weg en zijn strakke voorzet werd door Kane, door de benen van Buschan, raak gekopt 0-3.
En om het helemaal definitief te maken schoot, helemaal vrij gelaten invaller Henderson de 0-4 tegen de touwen, dit gebeurde in de 63ste minuut.

Oekraïne hing al in de touwen maar was na de 0-4 compleet down. Heel af en toe kwamen zij er nog wel uit, maar gevaarlijk voor Pickford werd het nooit.
Engeland speelde de wedstrijd plichtmatig uit en loerde op nog meer doelpunten.
Die kwamen er niet meer, de wedstrijd eindigde in 0-4 voor Engeland, die het komende woensdagavond in Londen mag opnemen tegen Denemarken voor een plaats in de finale.