Ridderkerk FM Sportnieuws: Frankrijk – Zwitserland

Paul | 29 juni 2021

door Arie Ouwens:

Normaliter zou Frankrijk geen moeite moeten hebben met Zwitserland.
De Zwitsers speelde in een 5-3-2 opstelling en liet Frankrijk de bal en beperkte zich zelf tot de counter.
Dat die effectief kunnen zijn ondervond Frankrijk in de 15e minuut. Een snelle uitval kwam terecht bij Zuber zijn voorzet werd fraai ingekopt door Seferovic, die een Franse verdediger simpel opzij zette 0-1.

Het wachten was op het moment dat Frankrijk dit recht zou zetten, maar de aanvallen van Frankrijk steriel en te vaak werd Mbappe gezocht, daarnaast speelde Frankrijk in te laag tempo.
Maar om te scoren moet je op het doel schieten, dit deed Frankrijk in 45 minuten niet één keer.
De Zwitsers hielden knap stand en waren zeker niet minder dan Frankrijk.
De rust kwam dan ook met 0-1 in het voordeel van Zwitserland.

De tweede helft was het aanzien meer dan waard, de eerste kans was voor Zwitserland echter de vrijstaande Seferovic werd niet bereikt.
In de 53ste minuut kreeg Zwitserlans een penalty, via de VAR, maar Rodriquez zijn inzet werd gestopt door LLoris.
Hier schrok Frankrijk wakker van eerst was het Mbappe die in de 56ste minuut naast schoot.
Een minuut later was het duur balverlies op het middenveld bij Zwitserland, Mbappe gaf een prima bal op Benzema die beide partijen op gelijke hoogte bracht 1-1.

De aftrap was nauwelijks genomen of Pogba onderschepte de bal gaf hem mee aan Griezmann, die zette voor en Benzema kopte, bij de 2e paal, de 2-1 binnen.
In de 75ste minuut leek de wedstrijd beslist Pogba knalde de bal van 20 meter in de kruising 3-1.

Frankrijk haalde Benzema naar de kant voor verdediger Sissoko, om meer op de verdediging te leunen, dat dit vaak geen goed idee is werd ook nu bewaarheid en het zou een dure beslissing zijn.
Zwitserland pakte het initiatief in de 81ste minuut ronde Seferovic een voorzet van rechts knap af.
Zwitserland geloofde er weer in en bleef de druk op de Fransen houden, in de laatste minuut verspeelde Pogba de bal, Xhaka gaf een pass op Gavranuvic dieLloris verschalkte 3-3.
In de 94ste minuut was het Coman die vanaf de zestienmeter de bal op de kruising uiteen zag spatten.
Het bleef na 90 minuten en blessuretijd 3-3.

In de verlenging gebeurde er niet veel, opvallend was wel dat Mbappe het vizier niet zuiver kreeg.
Uiteindelijk werd er in de verlenging niet meer gescoord en moesten penalty’s de beslissing brengen.
De laatste penalty, bij 5-4 was voor Frankrijk, Mbappe plaatste zich achter de bal, maar wat de hele wedstrijd al niet lukte gebeurde nu ook, Sommer koos de goede hoek en tikte de bal uit zijn doel.
Zwitserland was kwartfinalist en na de Europees kampioen kon ook de Wereldkampioen het toernooi verlaten.