Ridderkerk FM Sportnieuws: Engeland – Duitsland

Paul | 29 juni 2021

door Arie Ouwens:

Onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie werd om 18 uur, op Wembley, afgetrapt door Engeland en Duitsland.
De Engelsen begonnen zeer behoudend, zeg maar gerust angstig, terwijl Duitsland goed aan de wedstrijd begon.
In de 10e minuut kreeg Duitsland een vrije trap op de rand van de zestienmeter te nemen.
Havertz nam dit karweitje op zich, maar schoot knullig in de muur.
Na 16 minuten schoot Sterling van 25 meter op het Duitse doel, Neuer redde uitstekend.

Dit moment was ook voor Duitsland het sein om wat voorzichter te gaan spelen.
Na 27 minuten kreeg McGuire een kopkans, maar zocht het doel te hoog.
De ene mooiste kans in deze wedstrijd was voor Duitsland Havertz zette Werner vrij voor doelman Pickford, die redde uitstekend.

In de laatste minuut kreeg Kane een geweldige kans om Engeland, onverdiend, op voorsprong te brengen. Maar vrij voor Neuer kreeg hij de bal niet onder controle en wist de Duitse verdediging de bal weg te werken.
Engeland kwam in de 45ste minuut nog goed weg, voor een smerige overtreding op Kroos kreeg Phillips slechts geel, waar rood ook had gekund. Het was het enige foutje van Makkelie in deze helft.
Makkelie floot daarna voor de rust, die inging met 0-0.

In het begin van de tweede helft had het er even weg van dat beide ploegen wat meer de aanval zouden zoeken.
In de 48ste schoot Havertz met een volley op het Engelse doel, maar Pickford redde knap.
Het was ook het sein voor Engeland om het accent weer op de verdediging ge leggen, het loerde op counters en Duitsland mocht de oplossing om er doorheen te komen zoeken.
Zo werd het 25 minuten lang meer een schaakwedstrijd dan een voetbalwedstrijd.

In de 75ste minuut gebeurde dan datgene waar elke voetbal liefhebber op hoopt, dat dit al vroeg in de wedstrijd gebeurd.
Engeland counterde, Shaw kreeg de bal en gaf voor waar Sterling de 1-0 binnen liep, Neuer kansloos achterlatende.

Duitsland moest nu komen, maar er zat weinig creativiteit in de Duitse aanvallen.
Sterling maakte en fout op het middenveld Mueller kon vrij op doelman Pickford afgaan, maar waar Mueller normaliter dit soort buitenkansjes niet laat liggen, faalde hij nu hopeloos.
Engeland nam meer initiatief en in de 86ste minuut was het voorzet van Grealish werd door Kane ingekopt 2-0.
Acht minuten later floot de goed leidende Makkelie voor het laatst. Engeland staat in de kwartfinale. Duitsland is het derde land uit de poule des doods die zum hause kan, het heet natuurlijk niet voor niets de poule des doods.