Ridderkerk FM SportnieuwsL: Kroatië – Spanje

Paul | 28 juni 2021

door Arie Ouwens:

Bij de Kroaten ontbrak Perisic vanwege corona, een behoorlijke aderlating voor Kroatië.
De wedstrijd begon in een vrij laag tempo, dit kwam de wedstrijd niet ten goede.
De angst om kansen weg te geven regeerde, sporadisch kwam er wat actie voor beide doelen.

In de 15de minuut was er een goede loopactie van Koke kreeg de pass en kwam vrij voor doelman Livakovic, maar krijgt de bal niet in het doel.
Na 19 minuten kreeg Morata, na een schitterende Spaanse aanval, de uitgelezen kans om de 0-1 op het scorebord te zetten, maar kopte tegen een Kroaat aan.

In dezelfde minuut plaatste Pedri een onderschepte bal op zijn doelman, tot afschuw van iedereen maar tot vreugde van Kroatië ging de Spaanse doelman Simon opzichtig in de fout, miste de bal volkomen en kon de gang naar het net maken 1-0.
Spanje was aangeslagen en Kroatië zette aan om de genadeklap uit te delen, maar echt gevaarlijk werd het nooit.

Spanje herpakte zich en drong Kroatië terug op eigen helft en ging op zoek naar de gelijkmaker.
Die kwam in de 38ste minuut, na diverse schoten op het Kroatische doel kwam de bal bij Sarabia, die via het hoofd van Livakovic, raak schoot 1-1.
Kroatië kwam er in het laatste deel niet meer uit, maar gaf ook geen kansen meer weg.
De rust kwam dan ook met 1-1.

De tweede helft was van een zeer hoog gehalte beide ploegen probeerde, waar mogelijk, de aanval te zoeken.
Dit resulteerde in de 57ste minuut tot een fraaie Spaanse aanval, Azpillicueta kwam van links op, gaf de bal aan Pedri die versnelt en passt op Ferran Torres, diens voorzet komt op het hoofd van Azpillicuta die Spanje op 1-2 brengt,

In de 67ste minuut kan Gvardiol vrij inschieten maar Simon redt.
Na 67 minuten mocht Spanje ter hoogte van de eigen zestien meter een vrije trap nemen, de bal kwam bij Ferran Torres, die speelde een verdediger door de benen en rondde knap af 1-3.
Spanje zat op rozen, dat dacht Luis Enrique ook en wisselde Eric Garcia voor Pau Torres.
Dit bleek een verkeerde inschatting.

In de 85ste minuut was er een scrimmage voor het Spaanse doel, Modric legde de bal terug en Orsic, die goed inviel, bracht de spanning terug 2-3.
In de blessuretijd kwam Kroatië zelfs nog langszij een voorzet van links door Orsic wordt, door de slecht verdedigde, Pasalic ingekopt 3-3.

Verlengingen waren noodzakelijk, in de eerste helft hiervan zette Kroatië aan en het was doelman Simon die Spanje met een knappe redding op de been hield.
Spanje nam hierna het initiatief over en werd steeds gevaarlijker, wat in de 100ste minuut een doelpunt opleverde, een voorzet van rechts kwam bij Morata die de bal knap controleerde en de bal onhoudbaar raak schoot 3-4.

Drie minuten later stond Morata aan de basis van de 3-5, hij stuurde Olmo weg die de voorgaf aan Oyazzabal die de wedstrijd in het slot gooide.
Kroatië hees uiteindelijk de witte vlag, door de motor van het elftal Modric te vervangen.
Spanje plaatst zich voor de kwartfinales.