Ridderkerk FM Sportnieuws: België – Portugal

Paul | 28 juni 2021

door Arie Ouwens:

De eerste helft gaf twee ploegen te zien die niet van plan waren veel risico’s te nemen.
Portugal liet België de bal en wachtte op eigen helft af of België balverlies zou leiden.
Zo ontstond een wat saaie wedstrijd en was het afwachten of er voor beide doelen iets ging gebeuren.

In de 25ste minuut kreeg Portugal een vrije trap te nemen, zo’n 25 meter van het doel van Courtois.
Uiteraard ging Ronaldo achter de bal staan en schoot de bal hard in, doelman Courtois kreeg met veel moeite de bal gekeerd.
Het antwoord van de Belgen kwam in de 37e minuut Munier schoot de bal buitenkant voet op doel, maar zag zijn inzet naast het doel ging.

Het zag er naar uit dat de eerste helft zou worden afgesloten met een 0-0, echter in de 42ste minuut een knappe aanval van België, de bal kwam bij Thorgan Hazard die van 18 meter afstand de bal in de rechterbovenhoek liet verdwijnen, onhoudbaar voor Rui Patricio 1-0.
Met deze stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

In de tweede helft nam Portugal het initiatief, ze moesten wel, in een poging om de gelijkmaker te scoren.
In de 48ste minuut viel Kevin de Bruyne uit, met een blessure die hij in de eerste helft opliep, dit was een aderlating voor België. Mertens was zijn vervanger op het middenveld.
Portugal probeerde de gelijkmaker te forceren, maar schoten van onder andere Ronaldo, Jota, Sanches mistte richting.

Ruben Dias kopte in de 82ste een voorzet hard op het doel, maar Courtois stond op de goede plek om de bal uit het doel te ranselen, kort daarna schoot Guerreiro van 20 meter op de paal.
België beperkte zich met counters, maar Lukaku, Carrasco verzuimde om de voorsprong uit te bouwen.

Na 5 minuten blessuretijd floot, de matig leidende, de Duitser Brych voor het einde en was uitredend Europees kampioen uitgeschakeld.
Voor België wacht komende vrijdag in München Italië, om verder te komen zal België toch meer moeten laten zien als vanavond, de overwinning was niet verdiend te noemen, maar geen Belg die daar van wakker zal liggen.