Ridderkerk FM Sportnieuws: Italië – Oostenrijk

Paul | 27 juni 2021

door Arie Ouwens:

In Londen op Wembley trapte om 21 uur Italië en Oostenrijk af, voor hun wedstrijd in de achtste finale.
De eerste helft werd in een hoog tempo afgelegd, waar Italië de meeste aanvallen afleverde maar de Oostenrijkse defensie stond als een huis en gaf weinig weg.

In de2e minuut liep Arnautovic tegen een gele kaart na een te harde charge.
Na 17 minuten een prima actie van Spinazzola, die de bal teruglegt op Barella, maar die schiet op de voeten van doelman Bachmann.

Inde 25ste werd Immobille weggestuurd, krijgt echter de bal niet onder controle, een paar minuten later schiet Immobille, van 20 meter, onverwacht op het doel, maar ziet de bal op de buitenkant van de paal belanden.

De aanvallen van Italië waren fraai om te zien, maar weinig effectief vanwege, het soms ontbreken van ruimte, maar stierven te vaak in schoonheid.
Heel af en toe kon Oostenrijk eruit komen, maar echt gevaarlijk werden zij niet.
Er hing een doelpunt voor Italië in de lucht, maar de rust ging toch met 0-0 in.

Over de tweede helft kan ik kort zijn, Italië was geen schim meer van de ploeg in de eerste helft.
Oostenrijk kwam steeds beter in de wedstrijd en was in de achterhoede onklopbaar.
Italië kreeg een paar kleine kansjes maar deed er niets mee.
Oostenrijk zag nog een doelpunt van Arnautovic worden afgekeurd, terecht, wegens buitenspel.
Het einde kwam dan ook met een bloedeloze 0-0 er waren verlengingen nodig.

In de eerste verlening gaf Italië weer meer gas, maar Oostenrijk stond hun mannetje in verdedigend opzicht.
Toch moesten zij in de 94ste minuut buigen, een diepe bal van Spinazolla kwam bij Chiesa, die van Alaba teveel ruimte kreeg, hij schoot Italië op voorsprong 1-0.
Dit was een behoorlijke dreun voor Oostenrijk, die vanaf de tweede helft gelijkwaardig aan Italië waren.

In de 104de minuut mocht Italië een vrije trap nemen, Insigne dwong Bachmann tot een redding, die een corner opleverde voor de Italianen.
Uit deze corner kwam de bal bij Pessina die droog inschoot 2-0.

Ondanks deze twee dreunen, bleef Oostenrijk zich verzetten en ging op zoek naar de aansluitende treffer.
Die kwam er ook in de 114de minuut kreeg Oostenrijk een corner, Kalajdzic loopt in en kopt de bal bij de eerste paal binnen 2-1.
Daarna probeerde Oostenrijk de gelijkmaker te forceren, echter Italië hield de boel gesloten.
De wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor Italië, wat eerlijkgezegd iets te veel kreeg.