Ridderkerk FM Sportnieuws: Wales – Denemarken 26-6-2021

Paul | 26 juni 2021

door Arie Ouwens:

De eerste achtste finale werd gespeeld, in de Johan Cruijff Arena, door Wales en Denemarken.
Scheidsrechter Siebert (Duitsland) moest de wedstrijd in goede banen leiden.
Bij Denemarken ontbrak spits Poulsen met en blessure, voor hem speelde Dolberg, geen onbekende in de Arena.

Het eerste kwartier nam Wales het initiatief en bestookte het doel van Schmeichel met afstandsschoten, waarbij het vizier van Bale niet echt op scherp stond.
Denemarken liet de Walshmans uitrazen en nam daarna het initiatief in de wedstrijd over.
Het leverde voor de Denen een aantal corners op maar die konden de verdediging van Wales niet verontrusten.

In de 27ste minuut zette Maelen een aanval op, speelde Dolberg aan die wegdraaide van zijn tegenstander en de bal onhoudbaar in de rechter benedenhoek liet verdwijnen.
Doelman Ward was kansloos 0-1.
Denemarken bleef de aanval zoeken, kreeg wat kleine kansjes, zoals in de 45ste minuut voor Maelen, die de bal in de korte hoek wilde schieten maar Ward voorkwam erger voor Wales, door de bal tot corner te werken.
De rust kwam dan ook met een 0-1 voorsprong voor Denemarken.

Ook in de tweede helft begon Denemarken aanvallend, heel af en toe kwam Wales naar voren bij zo’n moment in de 48ste minuut schakelde de Denen snel om, Braithwaite zag zijn voorzet gekeerd door Williams, die dermate slecht uitverdedigde en de bal in de voeten van Dolberg speelde.
Die pakte dit kadootje uit 0-2.

Wales moest hierna komen, maar te vaak werd naar Bale gezocht zodat de verdediging van de Denen zich hier eenvoudig op konden instellen.
Hoge ballen voor het Deense doel waren eenvoudige prooien voor de verdediging.

Op het moment dat Wales alles op de aanval ging gooien begon het bij de Denen te piepen en te kraken, ondanks dat de Denen bij bosjes omvielen wist Wales hier geen gebruik van te maken.
Erger nog in de 88ste minuut gooide de Denen de wedstrijd op slot, een crossbal van links kwam bij Maelen terecht, die de bal op de borst opving en daarna Ward in de korte hoek kansloos liet 0-3.

Kort daarop kreeg de Walshman Wilson rood voor natrappen.
Dat Denemarken in de 3e minuut van de extra tijd nog 0-4 maakte, zat er al een tijdje in, Braithwaite stond aan het kanon, waar de VAR uiteindelijk zijn zegen aangaf 0-4.
Denemarken is door naar de kwartfinale en gaat naar Baku.