Ridderkerk FM Sportnieuws: Wedstrijden in Poule D 22-6-2021

Paul | 23 juni 2021

door Arie Ouwens:

Vanavond stond op Hampden Park in Glasgow de wedstrijd Kroatië – Schotland op het programma.
Beide ploegen hadden in de twee voorafgaande wedstrijden slechts 1 puntje verzameld.
Dit hield in dat om de achtste finales te kunnen bereiken er gewonnen zou moeten worden en dan zou het nog afwachten worden of het resultaat voldoende zou zijn om bij de beste nummers drie te komen,
Schotland begon aanvallend aan de wedstrijd en Kroatië moest terug en probeerde het tempo uit het spel van de Schotten te halen.

Aanvallend speelde de Kroaten in te laag te tempo om echt gevaarlijk te worden.
Toch nam Kroatië de leiding een lange bal werd door Perisic voor de voeten van Vlasic gekopt en de haalde uit, Marshall zag de bal, vanwege een woud van benen, te laat en was kansloos 1-0.
Even leek het erop dat Kroatië zou door drukken, maar het spel werd met de minuut slordiger waardoor het niet gevaarlijk meer werd.
Toen bijna iedereen zich verzoend had met deze ruststand, kwamen de Schotten, in de 42ste minuut, met een snelle aanval, via Armstrong kwam de bal bij McGinn die de bal teruglegde op McGregor die doelman Livakovic kansloos liet 1-1.
Met deze stand gingen beide ploegen de rust in.

De tweede helft ging het tempo omhoog, beide teams moesten wel want aan gelijkspel hadden beide niets.
Schotland ging de strijd aan, maar met alleen goede wil, inzet en enthousiasme redt je het niet.
Aanvallend heeft Schotland niemand lopen met scorend vermogen, dit in tegenstelling met Kroatië.
Zoals gezegd gingen beide teams op zoek naar de broodnodige doelpunten.
Het waren de Kroaten die als eerste scoorde maar Perisic stond buitenspel.
In de 62ste minuut zette Kroatië een aanval op die uiteindelijk bij Modric terecht kwam, hij schoot de bal buitenkant rechts in de kruising, onhoudbaar voor Marshall 2-1.
Een kwartier later werd de wedstrijd door Kroaten in het slot gegooid, een door Modric genomen corner werd door Perisic verlengd naar de lange hoek 3-1.
De wedstrijd was beslist ook al probeerde de Schotten het nog wel, maar waren aanvallend onmachtig.
Kroatië won terecht met 3-1.

In dezelfde poule speelde Engeland tegen Tsjechië, deze wedstrijd werd in de 123e minuut beslist door een doelpunt van Sterling, waardoor Engeland met 1-0 won.