Ridderkerk FM Sportnieuws: EK Wedstrijden in Poule B 21-6-21

Paul | 22 juni 2021

door Arie Ouwens:

Finland – België
De Belgische coach Martinez had ervoor gekozen om een aantal spelers rust te geven.
Alleen Lukaku, de Bruijne, Witsel en Eden Hazard stonden in de basis, uit de vaste kern, omdat zij terugkomen van blessures en wedstrijdritme missen.
Vanaf het begin zette België de Finse defensie onder druk, echter speelde de Belgen in een vrij laag tempo waardoor het creëren van kansen bijna niet voorkwam.

De Finnen kwamen maar zelden tot aanvallen toe en de Belgische doelman Courtois hoefde alleen in actie te komen bij lange ballen vanuit de Finse defensie en wat terugspeelballen.
In de eerste helft waren er twee noemenswaardige momenten voor het doel van de Finnen, de eerste was in 38e minuut toen Lukaku vrij kon inkopen, maar doelman Hradecky redding bracht.
In de 42ste was er een snelle omschakeling van de Belgen, de bal kwam bij Doku, die naar binnen draaide en van de rand zestien inschoot maar ook op dit schot redde de Finse keeper.
De rust kwam dan ook met 0-0.

De tweede helft gaf en zelfde spelbeeld, de Belgen vielen aan en de Finnen verdedigde.
Het was echter de Finse doelman Hradecky die de Finnen overeind hield, hij pareerde schoten van Chadly en Hazard.
In de 65ste minuut leek Lukaku de 0-1 op de borden te brengen, echter hij stond minimaal buitenspel.
Dit constateerde de VAR, hoofd buitenspel, Kevin Blom.
Toch scoorde de Belgen, een corner in de 74e minuut werd door Vermaelen ingekopt en door Hradecky in eigen doel gewerkt 0-1.
Hiermee was de ban gebroken en de Finnen moesten komen, in de 81ste minuut was het een dieptepass van de Bruyne op Lukaku, die van zijn tegenstander wegdraaide en de 0-2 binnen schoot.
Het einde kwam met een verdiende 0-2 overwinning van België.

Rusland – Denemarken
Wilde de Denen nog de achtste finales halen dan moest er gewonnen worden van Rusland en moest België haar sportieve plicht doen.
Aan beide werd voldaan, de Denen wonnen met 1-4 doelpunten Damsgaard, Poulsen, Christensen en Maehle. Rusland scoorde 1-2 uit een penalty van Dzuyba.

Door deze resultaten heeft Denemarken zich geplaatst voor de achtste finale, gelet op de gebeurtenis in de 1e wedstrijd is het hen gegund. Uiteraard heeft ook België zich geplaatst.
Finland zit nog in de wachtkamer, maar gelet op het doelsaldo van de Finnen -2 is de kans dat zij verder gaan niet echt groot.