Ridderkerk FM Sportnieuws: Verslagen wedstrijden 20 juni

Paul | 20 juni 2021

door Arie Ouwens:

Zwitserland – Turkije
Vandaag werden in poule A bij beide wedstrijden om 18 uur afgetrapt.
In Baku traden Zwitserland en Turkije op dit tijdstip af, ik koos voor deze wedstrijd vanwege de belangen van het Nederlands Elftal.
In de “op weg met Oranje” kom ik hier op terug. Turkije begon heel sterk en zette druk op de verdediging van de Zwitsers.

Doelman Sommer moest handelend optreden op een schot van de Turkse verdediger Mert Muldur.
Echter in de 6e minuut sloeg Zwitserland keihard terug, na een combinatie kreeg Seferovic de bal aangespeeld op de zestien meter, op zijn schot, door de benen van Demiral, had doelman Cakir geen antwoord 1-0.

Turkije probeerde na deze tegenslag zich te herpakken, maar het aanvalsspel was fantasieloos en dermate voorspelbaar dat de Zwitsers zich hier eenvoudig op konden instellen.
En werd er weer eens geschoten van buiten de zestienmeter dan ging de bal of over of Sommer stond op zijn post.

In de 26ste minuut weer een goede combinatie van Zwitserland, de bal kwam bij Shaqiri die prima afrondde 2-0. Zwitserland zat op rozen.
Turkije was aangeslagen probeerde het nog wel, brak kort voor de rust nog een keer uit, maar wist deze kans niet te verzilveren.
Beide ploegen gingen rusten met een 2-0 voorsprong voor de Zwitsers.

De tweede helft gaf een zelfde beeld een onmachtig Turkije, wat zelden gevaarlijk wist te worden.
Het is dat Zwitserland geen gebruik wist te maken van de ruimte die de Turken boden en waar wel op doel werd geschoten was het de Turkse doelman Cakir die een grotere achterstand voorkwam.

Eigenlijk kabbelde de wedstrijd naar het einde totdat inde 61ste minuut Kahveci de spanning geheel onverwacht terugbracht. Zijn afstandsschot verdween, onhoudbaar voor Sommer, in het doel 2-1.
Echter was dit van korte duur in de 68ste minuut een snelle counter van Zwitserland, Zuber zette de bal strak voor, waar Shaqiri deze kans niet liet liggen 3-1.
Zwitserland gooide de wedstrijd definitief op slot en Turkije zag geen kans meer om nog wat spanning in de wedstrijd te brengen.
Zwitserland won verdiend met 3-1 en plaats zich als nummer drie van deze poule en Turkije kan zonder punten terug naar Turkije. De Turkse coach Gunes kan zich opmaken voor ontslag wat zeker deze week zal volgen.

Italië – Wales.
Een wedstrijd die allen voor Wales belangrijk was, de Italianen hadden zich al geplaatst voor de volgende ronde. Wales zou bij een goed resultaat op de tweede plaats kunnen eindigen maar was afhankelijk van de uitslag van Zwitserland- Turkije.
Vlak voor de rust bracht Pessina de Italianen op voorsprong 1-0, welke ook de einduitslag zou zijn.
In de 2e helft kreeg de Walshman Ampadu nog rood van de Roemeense scheidsrechter Hategan.
Het goede nieuws voor Wales is, dat zij zich als tweede in de poule plaatsen voor de achtste finales.