menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Met RVVH is succesvol verlengd als Erkend Leerbedrijf

Paul | 20 juni 2021

De afgelopen periode is er binnen de jeugdafdeling van RVVH hard gewerkt om de erkenning als SBB leerbedrijf te verlengen. Wij kunnen met trots melden dat de verlenging ons gegund is en dat deze loopt tot medio 2025.

Studenten die een MBO opleiding volgen kunnen terecht binnen de jeugdafdeling van RVVH om hun stage te volgen. De stage zal begeleid worden door een praktisch stagebegeleider en een theoretische stagebegeleider. De theoretische stage begeleider is Sander Laan. Sander is gymdocent en tevens adjunct directeur van een basisschool. Zijn ervaring als docent zal van toegevoegde waarde zijn voor de stagiair. Hij zal op regelmatige basis samenzitten met de stagiair om allerlei zaken te bespreken. Zoals omgang en benadering van kinderen, verloopt de stage volgens schema, etc., etc…

De praktische stage begeleider is Peter van Vugt. Peter is de technische jeugd coördinator binnen RVVH. Hij is in bezit van een UEFA C diploma en heeft al ruim 15 jaar trainingservaring opgebouwd. Hij zal de stagiair op regelmatige basis praktisch beoordelen en dit samen met de stagiair evalueren. De stagiair zal zijn stage gaan lopen onder een gediplomeerde jeugdtrainer.

Een interessante ontwikkeling voor RVVH en het SBB. Studenten kunnen bij hun vertrouwde vereniging hun stage afwerken en dit onder begeleiding van een bekend en vertrouwd persoon. Voor de studenten is het vaak tevens de eerste kennismaking met het (jeugd)trainersvak. Het verleden heeft aangetoond dat de stagiair uiteindelijk jeugdtrainer wordt bij RVVH. Uiteraard zijn niet-leden van RVVH ook welkom om hun stage te doen binnen de jeugdafdeling.

Wat is het SBB precies:

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) stelt als doel studenten de beste praktijkopleiding te bieden met uitzicht op een baan.

SBB erkent en begeleidt de leerbedrijven waar studenten, werkenden en werkzoekenden terecht kunnen voor een stage of leerbaan van goede kwaliteit. En we maken afspraken over wat de student moet weten en kunnen om bijvoorbeeld een mbo-diploma, een mbo-certificaat of een praktijkverklaring te behalen.

SBB heeft RVVH de erkenning gegeven voor de opleidingen:                              

 • Sport en bewegingsleider
 • Coördinator sportinstructie, training en coaching

Deze opleidingen zijn onder andere te volgen bij het Albeda College.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


 • Ad Koppendrayer Vishandel
 • Daniëlle Kookt & Zo
 • Soep op wielen
 • Laatste Nieuws
 • Ook voor je pasfoto’s Handyman Ridderkerk
 • @SelliciousCakes · Bakkerij
 • Steun de Bieb
 • Kledingreparatie & Stomerij
 • Kies je player!

 • Onderweg luisteren

  Riderkerk FM is natuurlijk ook onderweg te beluisteren via

 • Buma / Sena
 • CategorieënThis website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.