Ridderkerk FM Sportnieuws: Wedstrijden 18 juni

Paul | 19 juni 2021

door Arie Ouwens:

Zweden – Slowakije 1-0
Beide teams spelen graag reactievoetbal, hierdoor was de eerste helft zeer slaapverwekkend.
Er gebeurde helemaal niets voor beide doelen.
De opbrengst van deze helft was dat Zweden 1x op doel schoot en 2x naast en over en de Slowaken schoten drie keer naast en over.

De tweede helft werd een stuk aantrekkelijker, Zweden zocht steeds vaker de aanval en had in Isak een spits die altijd wel voor reuring in de aanval kan zorgen.
Zoals in de eerste minuut van de tweede helft, waar Isak de bal op de rand van de zestienmeter ontving maar zijn schot werd geblokt door en Slowaakse verdediger.

Ook Slowakije kwam af en toe aan aanvallen toe, maar een schot van Duda ging over het doel.
Op het uur kreeg Augustinsson een kans, hij kopte fraai in maar doelman Dubravka redde uitstekend.
Het zag er naar uit dat de wedstrijd richting een 0-0 zou gaan, tot de 75ste minuut Quaison werd onderuit gehaald door de te laat reagerende doelman Dubravka.
De toegekende strafschop werd door Forsberg onberispelijk binnen geschoten 1-0.
Daarna trachtte Slowakije de gelijkmaker te forceren, maar dan moet je kansen creëren, daar lag het manco bij de Slowaken.
Die kansen kwamen er niet, de Zweedse doelman Olsen kreeg in 90 minuten en 5 minuten blessuretijd geen schot tussen de palen te verwerken.

Kroatië – Tsjechië 1-1
Voor Vice wereldkampioen Kroatië was vanavond de wedstrijd, op het Hampden Park in Glasgow, er één van erop of eronder.
Door de nederlaag tegen Engeland moet er tegen de Tsjechen een goed resultaat gehaald worden.
Echter de Tsjechen namen het initiatief en zette de Kroaten vast op eigen helft, daarbij werd de grote man aan de kant van de Kroaten, Modric, het spelen onmogelijk gemaakt.
Toch kwam Kroatië er af en toe uit, maar net als de Tsjechen konden zij niet gevaarlijk worden voor beide doelen.
Toch werd er gescoord in de 35ste minuut vond Lovren het nodig om zijn elleboog op de neus van de Tsjechische aanvaller Schick te planten. Dit incident was scheidsrechter Del Cerro Grande (Spanje) kennelijk ontgaan, maar de VAR liet hem hiervoor naar de zijkant komen.
De bal ging op de stip en het slachtoffer Schick liet doelman Livakovic kansloos.
Kort hierna kreeg Rebic een enorme kans voor de Kroaten maar schoot naast.
De rust kwam met een 0-1 voorsprong voor Tsjechië.

De donderspeech in de rust van de Kroatische coach Dalic, wierp al snel zijn vruchten af.
De tweede helft was nauwelijks één minuut oud toen Perisic de 16 meter in dribbelde en de bal hoog in de verre hoek schoot 1-1.
Beide ploegen probeerde daarna het initiatief te nemen, maar slaagde daar niet echt in.
Er kwamen wat kleine kansjes over en weer, maar daar bleef het ook bij.
Na 75 minuten gooide Tsjechië de wedstrijd op slot en nam genoegen met een gelijkspel.
Een gelijkspel wat voldoende kan zijn om door te gaan naar de achtste finales, ook Kroatië vond het wel prima met de wedstrijd tegen Schotland nog in het voor uitzicht.

Engeland – Schotland
Van The Battle of Brittain werd veel verwacht, het was al weer even geleden dat beide landen elkaar tegen waren gekomen op een Europees Kampioenschap.
In het begin was het aftasten en wachten op een moment om elkaar pijn te doen.
Het eerste moment kwam in de 4e minuut een goede actie van O’Donnell die bal teruglegde op McGregor maar zijn schot kwam tegen een Engelse verdediger aan.
Het eerste wapenfeit van Engeland was gevaarlijker, een corner van Mouth kwam op het hoofd, van de vrijgelaten, Stones die de bal tegen de paal kopte, waar doelman Marshall al verslagen leek.
In de 20ste minuut was het wederom O’Donnell die voor gevaar bij het Engelse doel zorgde met een schitterende volley dwong hij doelman Pickford zich te strekken om een doelpunt te voorkomen.
Echt goed voetbal was er in deze helft niet te zien, de Schotten waren onverzettelijk en de Engelsen zochten naar gaten in de Schotse verdediging, vonden deze heel af en toe maar kwam niet tot afronden.
De rust kwam dan ook met 0-0.

In de tweede helft begonnen de Engelsen onstuimig en moest doelman Marshall handelend optreden op een schot van Mouth.
Daarna volgde nog enkele kansjes voor de Engelsen, maar na 55 minuten was de Engelse storm over en kwam de wedstrijd weer in evenwicht.
Aan beide kanten kwamen er nog wat kansen, de mooiste was een schot van Dyker die door de Engelsman James van de lijn werd gekopt.
Na 92 minuten kwam er een einde aan deze technisch armoedige wedstrijd, waarin met veel passie, inzet en energieverslindend werd gestreden waar beide ploegen terecht 1 punt aan overhielden.
Geen van beide teams verdiende namelijk meer.