Ridderkerk FM Sportnieuws: Verslag wedstrijden poule F

Paul | 19 juni 2021

door Arie Ouwens:

Hongarije – Frankrijk 1-1
In de Puskas Arena in Boedapest trad wereldkampioen Frankrijk aan tegen Hongarije.
Vooraf een wedstrijd tussen de torenhoge favoriet en de ploeg die as laatste zou gaan eindigen in, poule F, de poule des dood.
Maar tussen theorie en praktijk zit nog een wereld van verschil.
Frankrijk vond namelijk 11 onverzettelijke Mayagaren tegenover zich, die de linies klein hielden.
Met deze tactiek had Frankrijk veel moeite en het bekende directe aanvalsspel kwam niet uit de verf.
Wel kregen de Fransen een paar kansjes maar die werden om zeep gebracht.

De Franse verdediging moest attent blijven op de Hongaarse aanvallen, die regelmatig gevaarlijk door kwamen.
In de 5 minuten blessuretijd gebeurde dat wat de gehele eerste helft al in de lucht hing.
Fiola werd vanuit het middenveld aangespeeld en zag dat Varane verkeerd stond opgesteld, daar maakt hij dankbaar gebruik van en schoot de bal in de linkerbenedenhoek en liet LLoris kansloos 1-0.
Dit was ook de ruststand.

Wie dacht dat Frankrijk na de rust de bordjes zou verhangen kwam bedrogen uit.
Frankrijk bleef hautain spelen en de Hongaren gooide alles in de strijd om te voorkomen dat de Haantjes zouden scoren.
Het was uiteindelijk een actie, van wie anders, Mbappe die de Hongaarse verdediging op het verkeerde been zette, de bal voorgaf waar deze via een Hongaarse voet bij Griezmann kwam die binnenschoot 1-1, dit gebeurde in de 66ste minuut.

Na dit doelpunt drong Frankrijk aan, maar de Hongaarse defensie gaf verder geen krimp meer.
Daarnaast bleven de aanvallen van Frankrijk dermate voorspelbaar en bleef de beslissende ingeving van Mbappe uit.
De wedstrijd eindigde in 1-1, de Hongaren pakte terecht een punt, niet dat ze hierdoor nu ook kansrijk zijn om zicht te plaatsen voor de volgende ronde, maar wie zich wel gaat plaatsen in deze poule F en via welke positie is nog koffiedik kijken door dit resultaat.

Portugal – Duitsland
In de eerste helft was deze ontmoeting zeer enerverend en aantrekkelijk om naar te kijken.
Beide ploegen probeerde vanaf het begin waar mogelijk de aanval te zoeken, het eerste kwartier was Duitsland de bovenliggende partij.
In de 4e minuut leek Duitsland op voorsprong te komen, maar bij de voorzet van rechts bleek Gnabry buitenspel te staan en ging het feestje voor Gosens niet door.

In de 15e minuut een snelle omschakeling bij de Portugezen, na een afgeslagen hoekschop, het was Jota die Havertz zijn hielen liet zien en de breed legde op Ronaldo die Neuer kansloos liet 1-0.
Duitsland lag even in de touwen en Portugal probeerde hiervan te profiteren.

Echter in de 35ste minuut kwam Duitsland langszij een voorzet van Kimmich belande bij Gosens die een strakke voorzet gaf naar Havertz die via het been van Ruben Dias raak schoot 1-1
De Duitsers roken bloed en gaven gas, vier minuten later was het weer raak.
Wederom stond Kimmich aan de basis, zijn voorzet op Havertz werd door de ongelukkige Guerreiro steenhard hard achter doelman Rui Patricio geschoten 1-2.
Met deze stand werd er ook gerust, Portugal scoorde drie keer maar ging met 1-2 achterstand richting de kleedkamer.

Ook in de tweede helft werd het een energieke en leuke wedstrijd om naar te kijken.
De Portugezen wilde op zoek naar de gelijkmaker, maar Duitsland gaf de Portugezen geen meter ruimte en bleef met snelle aanvallen druk op de Portugese verdediging zetten, door steeds maar weer de backs te laten opkomen.
Dit resulteerde in de 50ste minuut tot een doelpunt. Kimmich gaf van rechts een voorzet op Gosens die strak voorzette op Havertz die het eerste echte doelpunt voor Duitsland liet aantekenen 1-3.
Het was een mokerslag voor Portugal, Duitsland bleef de aanval zoeken en het wachten was op meer doelpunten van Duitsland.

Die kwam in de 60ste minuut, weer kwam Kimmich op rechts op en gaf een voorzet aan Gosens, de man van de wedstrijd, die bij de tweede paal binnenkopte 1-4. Direct hierna kreeg Gosens een, vroege, publiekswissel.
Toch kwam de spanning weer een beetje terug, Duitsland nam wat gas terug en Portugal probeerde de stand een dragelijk aanzien te geven.
In de 67ste minuut werd een voorzet verkeerd beoordeeld door de Duitse verdediging, Ronaldo kreeg de bal, op de achterlijn staande, nog voor en Jota schoot onberispelijk raak 2-4.

Vlak voor tijd kwamen de Duitsers nog met de schrik vrij toen een schot van Sanches op de paal belande en niet in het doel.
Maar verder liet Duitsland het niet komen en won dik verdiend met 2-4, voor Portugal rest de kater vier keer scoren maar toch met 2-4 verliezen, dat overkomt niet veel ploegen.

De spanning in deze groep F is nu groot en woensdag wachten twee interessante wedstrijden om de eindstand in deze poule te bepalen. Ook voor het Nederlands elftal is het spannend, het kan namelijk zomaar zijn dat de tegenstander in de achtste finale uit deze poule gaat komen.
En eerlijk gezegd zit je niet te wachten op Portugal, Duitsland of Frankrijk als tegenstander in deze wedstrijd.