Ridderkerk FM Sportnieuws: Verslagen wedstrijden 16 juni.

Paul | 16 juni 2021

door Arie Ouwens,

Finland – Rusland 0-1.
Vanwege het warme weer beperk ik mij vandaag tot en korte feitenrelaas van de gespeelde wedstrijden.
Vanmiddag om 15.00 uur speelde Finland en Rusland tegen elkaar in poule A.
Het werd een stevige wedstrijd tussen de twee aardsrivalen, die onder leiding stond van Danny Makkelie.
In de derde minuut zag Finland een doelpunt afgekeurd worden, terecht vanwege buitenspel.
In de 10de minuut had Ozdoev de 0-1 op de schoen, maar mistte deze mogelijkheid.
Toch kwam Rusland voor rust nog op voorsprong, in de tweede minuut van de toegekende blessuretijd, benutte Miranchuck een fraai kans.

In de tweede helft ging Finland op zoek naar de gelijkmaker, maar echt gevaarlijk voor het doel werden de Finnen nooit.
Rusland bleef makkelijk overeind, omdat de Finnen steeds meer aanvallers inbracht, kreeg Rusland steeds meer ruimte, maar door slordig spel werden kansen niet benut.
Ook de Finnen probeerde van alles, maar ook hier ontbrak het vernuft om gevaarlijk te worden voor het Russische doel.
Rusland won uiteindelijk benauwd maar wel terecht met 0-1.

Turkije – Wales 0-2.
In het warme Baku traden Turkije en Wales aan in een wedstrijd waarin het tempo niet hoog lag.
Wel vochten, soms letterlijk , beide teams om elk stukje grond.
Het leverde een redelijk aantal kansen op voor beide teams, maar met die kansen werd slordig omgegaan.
Aan de kant van Wales, kreeg Ramsey twee opgelegde kansen, na fraaie acties van Bale, hij had echter het vizier niet op scherp staan.
Bij zijn derde mogelijkheid was het wel raak voor Ramsey, Bale legde de bal achter de verdediging van Turkije waar Ramsey deze kans niet liet lopen 0-1.

In de tweede helft eigenlijk, hetzelfde beeld. Yilmaz kreeg in het begin van de 2e helft een kans, maar liet de bal onvoldoende dalen en schoot hoog over.
De beste kans kreeg Bale, op de rand van de zestienmeter werd hij door Zeki Celik onderuit gehaald.
Scheidrechter Soares Dias (Portugal) had geen andere keuze dan de bal op de stip te leggen.
Echter Bale liet dit buitenkansje liggen door hoog over te schieten.
Vlak voor tijd kreeg Turkije de kans om de gelijkmaker te produceren, maar Yazici, maar Wales doelman Ward was attent.
Ver in de blessuretijd (4e minuut) mocht Wales een corner nemen, de bal werd kort naar Bale gespeeld, die op de achterlijn staande twee Turkse spelers het bos in stuurde, de bal perfect teruglegde op Roberts die geen moeite had om de 0-2 en de eindstand aan te tekenen.
Door deze tweede nederlaag is Turkije zo goed als uitgeschakeld alleen een wonder kan hen nog redden.

Italië – Zwitserland.
Na het met volle borst zingen van het Italiaanse volkslied, zocht Italië vanaf het begin de aanval op.
Zwitserland moest alle zeilen bijzetten om niet vroeg op achterstand te komen.
Chiellini opende de score uit een corner, in de 2e minuut, maar hij had hierbij hands gemaakt daar de regel over aanvallend hands op het EK niet is aangepast, werd het doelpunt terecht afgekeurd.

Kort hierop liet Chiellini zich vervangen vanwege een lichte blessure.
Italië bleef dwingend spelen de Zwitsers wisten hier niet onderuit te spelen.
Het wachten was op een Italiaans doelpunt, want dan ook in de 26ste minuut viel.
Een diepe bal op Berardi, die een versnelling plaatste, waar de Zwitserse verdediging geen antwoord op had, een pass op Locatelli die dit buitenkansje niet onbenut liet 0-1.
Italië wilde snel verder afstand nemen, maar de Zwitsers bleven met meer geluk dan wijsheid overeind en gingen rusten met een 0-1 achterstand.

In de tweede helft bleef het zelfde speelbeeld zichtbaar, de Zwitsers werden afgejaagd en het was wachten tot er een Italiaans doelpunt zou vallen.
In de 52ste minuut schoot Locatelli met en droog schot van buiten de zestienmeter binnen 0-2.
De Zwitsers kregen iets meer ruimte om aan te vallen maar de afwerking liet te wensen over.
In de 89ste minuut was het Immobile die van twintig meter Sommer, die te laat reageerde, verschalkte en de eindstand op 0-3 bepaalde.
Italië is door deze overwinning nu al zeker van de achtste finales.