Ridderkerk FM Sportnieuws: Verslag Frankrijk – Duitsland

Paul | 16 juni 2021

door Arie Ouwens:

Naar de ontmoeting tussen wereldkampioen Frankrijk en tegenstander Duitsland, de tweede wedstrijd in poule F, is door veel voetballiefhebbers uitgekeken.
Duitsland probeerde in het begin de wedstrijd te dicteren en Frankrijk kon hierdoor loeren op de counter.
Met snelle mannen als Pogba, Griezmann, Benzema en Mbappe was dit een ideaal scenario voor de Fransen.
Ondanks het vele balbezit van Duitsland werden zij niet echt gevaarlijk in de 16 meter, de meeste acties van Duitsland strandde voor de 16 meter en toegekende vrije trappen rond de zestien meter leverde geen gevaar op voor de Franse doelman LLoris.

De eerste gevaarlijke aanval was van Frankrijk, Mbappe ging op links door en zijn schot werd door Neuer gepromoveerd tot corner.
Na 20 minuten viel het doelpunt uit de lucht. Hernandez zette de bal voor, waar Hummels de bal ongelukkig op zijn scheenbeen kreeg en achter de kansloze Neuer schoot 1-0 Frankrijk.

Duitsland ging op zoek naar de gelijkmaker, maar moest ook waken voor de Franse counter.
Een voorzet van Gossens leverde een kans op voor Muller, maar die kopte de pal naast het doel.
Een andere mogelijk, voor Duitsland, kwam nog via Gundogan maar zijn schot had geen richting.
Ondanks dat Frankrijk wat meer een afwachtende houding aannam, werden zij via Griezmann en Mbappe af en toe gevaarlijk, maar tot scoren kwamen beide ploegen in deze helft, die in een hoog tempo werd afgelegd, niet meer.

De tweede helft gaf het zelfde beeld als de eerste. Duitsland mocht de bal hebben en de Fransen loerde wederom op de counter.
De eerste kans van de tweede helft was voor Frankrijk, Rabiott verzuimde bal breed op Griezmann te leggen voor de 0-2.

De Duitsers kregen niet echt uitgespeelde kansen meer, Gnabby liet een kans op 1-1 liggen door over te schieten.
Daarin tegen zagen de Fransen twee doelpunten afgekeurd worden, terecht, wegens buitenspel.
Hoe meer de Duitsers probeerde de druk op te voeren, hoe dichter de Franse linies op elkaar gingen spelen, waardoor het steeds moeilijker werd voor de Duitsers om er door heen te komen.

Mbappe liet nog een keer zijn snelheid zien, Hummels wist met een uiterste poging een doelkans te voorkomen. Maar had de scheidsrechter de bal op de stip gelegd had ik daar vrede mee gehad.
Duitsland viel wel aan, maar er was niemand die echt voor dreiging kon zorgen.
Na 8 minuten blessuretijd werd er afgefloten en kon Frankrijk de eerste drie punten bijschrijven.
Voor Duitsland wacht in de volgende wedstrijd Portugal, daar zullen punten tegen gepakt moeten worden, maar dan zal aanvallend uit een ander vaatje getapt moeten worden.