Ridderkerk FM sportnieuws: Verslag Oostenrijk – Noord Macedonië

Paul | 13 juni 2021

door Arie Ouwens:

De eerste wedstrijd in poule C, waarin Nederland is ingedeeld, ging tussen Oostenrijk en Noord Macedonië. Noord Macedonië komt net als Finland voor het eerst uit op een eindtoernooi.
In het eerste kwartier was het tempo laag en wilde geen van beide teams initiatief nemen.
Hierdoor werd het slaapverwekkend, tot de 18e minuut toen Oostenrijk plotseling een versnelling inzette.
Een crossbal van Sabitzer naar Lainer, in de 18de minuut, werd door de laatstgenoemde langs de Macedonische doelman Dimitricvski gewerkt 1-0 Oostenrijk.
Hierna kreeg Oostenrijk nog een goede kans, maar Kalajdzic had het vizier niet op scherp staan.

Macedonië probeerde de bakens te verzetten, maar was aan de bal zeer matig, toch viel de gelijkmaker in de 28ste minuut.
Een komedie capers moment voor het doel van Oostenrijk gaf Pandev, de sluwe oude vos, een niet te missen kans, doelman Bachmann kreeg de klutsbal al glijdend in handen maar liet hem op het laatste moment alsnog los, hiermee Pandev al gelegenheid gevende het eerste Macedonische doelpunt op het EK toernooi.
Met deze stand gingen beide ploegen de rust in.
De tweede helft was van een heel matig gehalte, veel verkeerde passes over en weer.
De beste kansen waren toch voor Oostenrijk, zo kopte invaller Gregoritsch goed in , maar de Macedonische doelman stond op de goede plaats.
In de 78ste minuut was doelman echter kansloos een voorzet van aanvoerder Alaba tikte Gregoritsch knap binnen.
De eindstand (1-3) werd bepaald door een andere invaller Marko Arnautevich die een verdedigingsfout van Macedonië afstrafte.