menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Drechtsteden zet samenwerking voort.

Paul | 24 mei 2021

door Hans Muntz

De besturen van de handbalverenigingen D.E.S.’72, Conventus en Saturnus’72 hebben grote stappen gezet om de samenwerking binnen Drechtsteden voort te zetten. Corona zette dit seizoen een streep door de ambities van de handballers, maar voor het nieuwe seizoen staat de club weer in de startblokken.

Bij de dames betekent dit voortzetting van de samenwerking tussen Conventus (Zwijndrecht) en Saturnus’72 (Ridderkerk). Bij de heren wordt het duo aangevuld door D.E.S.’72 (Papendrecht). Hiervoor zette Bianca Noordhuizen (Conventus), Marko Bakema D.E.S.’72) en Peter Maaskant (Saturnus’72) hun handtekening. Deze samenwerking betekent dat de teams hun thuiswedstrijden verdelen over de drie gemeente. Alleen de mannen (Hoofdklasse) spelen hun thuiswedstrijden altijd in Ridderkerk omdat hier met hars mag worden gespeeld.

Op het technische gebied worden momenteel de laatste gesprekken afgerond met trainers en begeleiders om hun contract van dit seizoen door te zetten naar 2021/2022. Henk van Oers heeft inmiddels zijn contract al getekend. Hij is verantwoordelijk voor de A en B junioren. Bij de dames krijgt hij hierbij steun van Monique Brandsma terwijl Rob Baaijens de heren A junioren begeleid.

Drechtsteden hoopt met de samenwerking en het aanstellen van goede trainers een solide basis te leggen voor handbal in deze regio. Daarnaast is er ook op recreatief gebied steeds meer animo. Bij alle drie de verenigingen kunnen recreanten nu ook spelen in een midweekse competitie.

Peter Maaskant, Henk van Oers en Bianca Noordhuizen
Contract ondertekening Henk van Oers, Foto Sat.72

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.