menu Home
AlgemeenPolitiek

Meindert Stolk voorgedragen als gedeputeerde Zuid-Holland

Paul | 25 maart 2021

Na de aangekondigde overstap van Adri Bom-Lemstra naar Glastuinbouw Nederland, heeft de CDA-Statenfractie Meindert Stolk voorgedragen als haar opvolger in het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland.

Stolk is sinds 2015 lid van Provinciale Staten en voorzitter van de CDA-Statenfractie in Zuid-Holland. Daarvoor heeft hij diverse functies binnen het CDA mogen vervullen, waaronder 16 jaar gemeenteraadslid en fractievoorzitter in Wassenaar en directeur van het CDA-partijbureau. Sinds 2011 werkt hij als zelfstandig communicatie- en public affairs adviseur en ondersteunt hij bedrijven en organisaties bij hun belangenbehartiging.

“Zuid-Holland is een prachtige provincie met een enorme diversiteit,” aldus Stolk. “Van de bedrijvigheid en cultuurvoorzieningen in de grote steden, tot de prachtige weidse natuur van de Waarden, de eilanden en de vele waterrijke gebieden. Een provincie waar ik mij als Statenlid al 6 jaar hard voor maak. Dat ik nu ben voorgedragen als gedeputeerde, vind ik buitengewoon eervol.”

Bom-Lemstra, die per 1 mei voorzitter wordt van Glastuinbouw Nederland, heeft het volste vertrouwen in haar opvolger. “Als gedeputeerde heb ik 6 jaar met Meindert mogen samenwerken. Hij is een ervaren politicus, is oplossingsgericht en heeft een hart voor de provincie en haar inwoners,” aldus Bom-Lemstra. “Bovendien kan hij met zijn grote netwerk de groeiagenda van Zuid-Holland verder ondersteunen.”

Maurits de Haan, vice-voorzitter van de CDA-Statenfractie, denkt dat de provincie een ervaren bestuurder rijker is met de voordracht van Stolk als gedeputeerde. “Natuurlijk is het jammer dat Meindert binnenkort geen deel meer uit zal maken van onze Statenfractie, maar het is de juiste persoon voor de juiste functie. Een aanwinst voor de provincie.”

De benoeming van Stolk als gedeputeerde wordt definitief als Provinciale Staten op 7 april instemmen met de voordracht.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.