menu Home
Algemeen

Struikroven in Ridderkerk

Paul | 20 maart 2021

Vandaag was de aftrap van het “Struikroven” aan de Stadhouderslaan in Ridderkerk.

Een mooi initiatief waar zaterdag in de ochtend veel belangstelling voor was.
Diverse struiken werden uitgegraven om een nieuwe plaats te krijgen, vaak elders in de wijk.

Struikroven maakt onderdeel uit van een uniek herontwikkelingsproject van woningcorporatie Wooncompas. Deze kleine, sympathieke corporatie in Ridderkerk transformeert een straat met portiekwoningen uit de jaren 50 maar dan wel geheel volgens de maatstaven van deze tijd. Dus planten en struiken uit de tuinen worden niet platgewalst maar worden elders in de wijk opnieuw geplant. Stenen, beton en keukenkastjes dienen als grondstof en worden hergebruikt (geoogst) voor nieuwe bouwmaterialen en vervolgens worden de nieuwe houten woningen in een fabriek gebouwd en kant-en-klaar met een vrachtwagen op de bouwplaats aangevoerd. Hierdoor worden er in slechts 10 weken tijd, 32 woningen gerealiseerd. 

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.