menu Home
Gemeente Nieuws

Meepraten over Woonvisie

Paul | 18 maart 2021

Inwoners van Ridderkerk kunnen de komende weken hun mening geven over het concept van de Woonvisie 2021-2026.

In de (concept) Woonvisie Ridderkerk staan de kaders voor onder andere de bouw van nieuwe woningen, de aanpak van de bestaande woningvoorraad en de opgaven voor de sociale huursector. Ook is er aandacht voor verduurzaming, leefbaarheid en wonen en zorg.

Wethouder Marco Oosterwijk (wonen en ruimtelijke ontwikkeling): ,,We vinden het belangrijk om goed te luisteren: wat vinden inwoners belangrijk om goed te kunnen wonen? Ik nodig iedereen uit om te reageren op de concept Woonvisie.”

De Woonvisie gaat onder meer in op de vraag of er in Ridderkerk voldoende (betaalbare) woningen zijn. Ook wordt nagedacht over de vraag welke woningen de komende jaren gebouwd worden en voor welke doelgroep en in welke aantallen. Verder komt de woningbehoefte van ouderen, mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en andere bijzondere doelgroepen aan de orde.

Voor het antwoord op onder andere deze vragen is de afgelopen maanden gewerkt aan het maken van een Woonvisie. Het concept is nu klaar en ligt tot en met 7 april ter inzage. In deze periode kunnen inwoners en alle andere partijen op het gebied van wonen reageren op de concept Woonvisie. Na het verwerken van alle reacties wordt de definitieve Woonvisie Ridderkerk aan de gemeenteraad voorgelegd.

De concept Woonvisie staat tot en met 7 april op www.ridderkerk.nl/woonvisie. Reageren kan via het reactieformulier op de website of door te mailen naar visieopwonen@ridderkerk.nl.

Foto: Jos Wesdijk, Gemeente Ridderkerk

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.