menu Home
Algemeen

Basisschool de Fontein langer dicht vanwege corona uitbraak

Paul | 1 maart 2021

Eerder melde wij al dat er hardnekkige geruchten waren die per email en telefoon bij onze redactie binnen gekomen waren. De corona uitbraak is vandaag bevestigd en het gaat vooralsnog om 6 onderwijzers, 28 kinderen en ook 12 ouders waarbij het corona virus is vastgesteld.
De school heeft het besluit genomen in ieder geval een extra week aan de voorjaarsvakantie te plakken. Deze week zal de ontwikkeling van het virus goed gevolgd worden en een besluit genomen worden of en wanneer de school weer open kan.
Ook zal heropenen afhangen van leerkrachten die besmet zijn. Als er geen leerkrachten voldoende beschikbaar zijn, kan deze week zomaar verlengt moeten worden.
Een woordvoerder van de school spreekt van een trieste situatie, zo kort na het heropenen van de school. Het virus heeft zich heel snel verspreid en komt voor in 7 groepen. “We hadden gehoopt dat de voorjaarsvakantie voldoende zou zijn om daarna weer gewoon naar school te kunnen, helaas is de realiteit anders “. Veel gezinnen zijn door de GGD geadviseerd om in quarantaine te gaan, nadat twee weken geleden de eerste besmetting op school werd vastgesteld.

Written by Paul

Comments

This post currently has 1 comment.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.