menu Home
Algemeen

Update over corona uitbraak in de Reijerheem.

Paul | 24 februari 2021

In het programma “Studio Zuid-Oost” hadden we een gesprek met Marco van Duuren, manager infectie preventie van Aafje, waar de Reijerheem onder valt. Een update werd gevraagd in verband met de grote uitbraak eerder deze maand.

Duidelijk werd dat het aantal besmettingen onder de bewoners uiteindelijk is opgelopen tot 58, waarvan 23 personen als gevolg van de coronabesmetting zijn overleden. “Er waren eerder grotere besmettingen binnen de verzorgingshuizen van Aafje maar de mortaliteit was nooit zo hoog als bij deze uitbraak” stelt van Duuren. Op dit moment verblijven er nog 8 Reijerheem bewoners, met een coronabesmetting, in het ziekenhuis of zorghotel. Voor de mensen die niet besmet (meer) zijn is het inmiddels wel weer toegestaan 1 persoon per dag als bezoek te ontvangen, daarvoor krijgt de gast bij binnenkomst wel een chirurgisch mondmasker bij de balie, wat de gehele duur van het bezoek gedragen dient te worden. Het heeft zo’n grote impact bij bewoners en personeel, dat er onder deze strikte voorwaarden is besloten bezoek toe te staan. Het Erasmus MC doet nog steeds onderzoek naar de variant van het virus, van Buuren denkt dat het gaat om de Britse of Afrikaanse variant gezien de snelle verspreiding. Ook is er onderzoekt waarom er zoveel mensen aan dit virus zijn overleden. Verder word in de Reijerheem goed gekeken naar de ventilatie in de liften, in het gebouw op zich is er goede ventilatie, benadrukte van Duuren. Hij hoopt dat ook het vaccineren een bijdrage gaat leveren aan het voorkomen van dergelijke uitbraken, maar met de komst van zoveel mutaties van het virus blijven we zeker alert.

* door een technische storing is “programma gemist” niet beschikbaar, waarvoor onze excuses.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.