menu Home
Gemeente Nieuws

Weer prima rapport voor Ridderkerk

Paul | 23 februari 2021

De ‘rapportcijfers’ die de inwoners van Ridderkerk vorig jaar aan het gemeentebestuur hebben gegeven zijn bekend. De cijfers over 2020 zijn beter dan het landelijk gemiddelde in gemeenten van vergelijkbare grootte. Het mooie cijfer 8,3 kreeg de gemeente voor de dienstverlening aan de balies.

Het is de uitkomst van het jaarlijkse onderzoek ‘Waar staat je gemeente’, een benchmarkonderzoek naar de waardering van de inwoners voor hun gemeente. Ridderkerk doet al veertien jaar mee aan het onderzoek.
Een mooi cijfer (8,3) krijgt Ridderkerk voor de dienstverlening aan de balies in het gemeentehuis aan het Koningsplein. Voor dit onderdeel van het onderzoek werd bezoekers in de hal van het gemeentehuis naar hun mening gevraagd. ,,We zijn er zeer tevreden over, dat ondanks de coronamaatregelen dit rapportcijfer weer goed is”, reageert het college. ,,We vinden het belangrijk dat naast de online dienstverlening ook de offline dienstverlening aan onze balies mogelijk blijft en dat het persoonlijke contact goed gewaardeerd wordt.”

De inwoners waarderen alle inspanningen van de gemeente Ridderkerk voor haar inwoners met het gemiddelde rapportcijfer 6,6. Dit is hoger dan bij de vergelijkbare gemeenten (6,5). Deze waardering wordt gemeten op verschillende aspecten: woon- en leefklimaat (rapportcijfer 6,6), samenwerking inwoner-gemeente (6,3), gemeentelijke dienstverlening (6,8), en zorg en welzijn (6,7).

De gemeente Ridderkerk doet jaarlijks mee aan de najaarsmeting van dit onderzoek. De gemeente gebruikt de uitkomsten van het onderzoek om beter besluiten te kunnen nemen voor Ridderkerk. Ook andere gemeenten doen mee aan dit onderzoek. Zo kan Ridderkerk de resultaten van het onderzoek vergelijken met andere gemeenten.

Alle uitkomsten van het onderzoek Waar Staat Je Gemeente zijn te lezen op www.ridderkerk.nl

Foto: Jos Wesdijk, gemeente Ridderkerk

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.