menu Home
Gemeente Nieuws

Nieuwe website Stichting Integratie Ridderkerk

Paul | 17 februari 2021

De stichting Integratie in Ridderkerk (SIR) heeft een nieuwe website gelanceerd: www.sameninridderkerk.nl. De website werd onlangs gepresenteerd aan wethouder Marten Japenga.

Stichting Integratie in Ridderkerk is een vrijwilligersorganisatie die zich de belangen van vluchtelingen in Ridderkerk aantrekt. Doel is het sociale isolement van vluchtelingen, asielzoekers en statushouders te doorbreken en hun integratie en participatie te bevorderen. De betrokkenheid van de inwoners van Ridderkerk daarbij is erg belangrijk.

De nieuwe website is opgezet om inwoners op de mogelijkheid te wijzen dat zij iets voor de nieuwe Ridderkerkers kunnen betekenen. De stichting werkt met buddy’s, nu zo’n 45, actief op ongeveer 70 adressen. Een ander woord voor ‘buddy’ is ‘maatje’ of ‘coach’. In de praktijk zal de buddy ervaren wat nodig is om de ander te helpen. De website noemt drie belangrijke eigenschappen: een oog dat de ander ziet, een hand die de ander ondersteunt, en een hart dat om de ander geeft en doorgaat ook als het moeilijk is.

De doelgroep zijn mensen die vaak alles achter moesten laten en nu in een wildvreemde omgeving hun weg moeten vinden. Het allerbelangrijkste is de vluchteling het gevoel te geven dat hij hier welkom is. Daarnaast kunnen praktische, alledaagse zaken de aandacht vragen.

Ook voor de nieuwe Ridderkerkers is de website een vraagbaak om in een nieuwe wereld de weg te vinden. Daarom staat er informatie in zes talen op de nieuwe site.

www.sameninridderkerk.nl

Piet de Vries en Kees Hout van SIR presenteren aan wethouder Japenga de nieuwe website.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.