menu Home
Algemeen

First Time Voters-event

Paul | 14 januari 2021

Hoe kies je op wie je stemt? Lijkt de stembus écht op een container? Waarom is het zo belangrijk om te stemmen? Jongeren die voor het eerst mogen stemmen, hebben allerlei vragen. Of zijn juist totáál niet bezig met het feit dat ze zich mogen bemoeien met de politiek.

Op het First Time Voters-event gaan kersverse 18-plussers in gesprek met jonge kandidaten van de grootste politieke partijen. De jongeren kunnen hen het hemd van het lijf vragen. De belangrijkste landelijke thema’s komen aan bod. Zo wordt het voor de stemmers makkelijker om te bepalen wélk rondje ze uiteindelijk rood gaan kleuren op het stembiljet.

Zoals het nu staat, hebben we op 1 maart nog steeds te maken met coronamaatregelen. Er is dan ook maar beperkte ruimte op de locatie. Daarom is het ook mogelijk om aan te haken via een livestream op het Youtube-kanaal AanZet live. Dit kunnen leerlingen natuurlijk vanuit huis doen. Maar in verschillende vestigingen bieden we ook de mogelijkheid om gezamenlijk te kijken.


Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.