menu Home
Algemeen

Maasstad Ziekenhuis vaccineert eerste IC-verpleegkundigen

Paul | 7 januari 2021

Het Maasstad Ziekenhuis is vanochtend gestart met de vaccinatie van de verpleegkundigen van de Intensive Care (IC) afdeling met het corona-vaccin van Pfizer/BioNTech. De komende dagen worden ongeveer 500 medewerkers gevaccineerd bij wie uitval direct leidt tot verlies aan capaciteit van coronazorg, zoals IC-verpleegkundigen. Daarnaast vaccineert het ziekenhuis ook zo’n 200 zorgmedewerkers van hulpdiensten die op de ambulance rijden en vliegen in de traumahelikopter.

Na de IC-verpleegkundigen zijn de intensivisten en artsen van de IC aan de beurt. “Dat we nu gevaccineerd worden geeft vertrouwen dat we de continuïteit op de IC kunnen borgen en zorg kunnen blijven leveren aan iedereen die het nodig heeft”, aldus Hans van den Bout, intensivist en medisch manager van de IC van het Maasstad Ziekenhuis.

De verpleegkundigen en artsen van de coronaverpleegafdelingen worden na de IC gevaccineerd. Hekkensluiters zijn de artsen en verpleegkundigen van de Spoedeisende Hulp. Het Maasstad Ziekenhuis volgt hiermee de richtlijn van het ministerie van Volksgezondheid.

Vaccinatieteam in huis
Het vaccineren van de medewerkers gebeurt in het ziekenhuis met de eerste levering vaccins die gisteren door het Erasmus Medisch Centrum gestuurd is. Apothekersassistenten van het Maasstad Ziekenhuis maken de vaccins klaar voor gebruik. Het vaccinatieteam bestaat verder uit verpleegkundigen voor de toediening en medewerkers die vooraf een gezondheidscheck doen, na de vaccinatie zorgen voor de registratie en het plannen van de tweede prik.

“Mooi moment”
De verwachting is dat iedereen die nu in aanmerking komt voor de vaccinatie in de loop van volgende week is gevaccineerd. “Dit is een mooi moment voor ons ziekenhuis. Deze start geeft hoop. Er is de afgelopen dagen ontzettend hard gewerkt om dit zo snel voor elkaar te krijgen”, zegt voorzitter raad van bestuur Peter Langenbach. “Het vaccin zal zorgen voor een lager ziekteverzuim. Hierdoor kunnen wij meer patiënten behandelen, zowel COVID als non-COVID. Het is het begin van het einde van deze crisis, al moeten we nog wel even volhouden met elkaar”.

IC-verpleegkundige krijgt de eerste vaccinatie in het Maasstad Ziekenhuis

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.