menu Home
Algemeen

Seniorenpodcast over ‘Rouw en Verlies’

Paul | 14 december 2020

Ouderenadviseurs Henny de Wilt en Frances Kroeze van Facet Ridderkerk hebben wederom podcasts opgenomen. Deze twee podcasts gaan over rouw en verlies en de ouderenadviseurs gaan daarover in gesprek met gast rouwtherapeute Masé Sutterland en zijn te beluisteren vanaf dinsdag 22 december via www.facetridderkerk.nl/seniorenpodcast.

De ouderenadviseurs van Facet Ridderkerk horen regelmatig hoe lastig de decembermaand is voor mensen die hun dierbaren zijn verloren. Dit kan dit jaar nog zwaarder zijn, juist omdat naasten door de coronatijd niet dichtbij kunnen zijn. Vaak is er nu juist behoefte aan verbonden zijn met elkaar. Henny en Frances hebben in oktober voor het eerst een podcast over vriendschap opgenomen die veel beluisterd is. Voor hen een signaal dat dit een nieuwe manier is om de senioren in Ridderkerk te bereiken.

Deze keer gaan de podcasts over het thema over rouw en verlies. Normaliter bieden Facet Ridderkerk en Karaat Mantelzorg de cursus ‘Niemand vertelt je hoe het moet’ over rouw en verlies aan. Omdat deze cursus niet door kon gaan, hebben de ouderenadviseurs Masé Sutterland bereid gevonden om met hen in gesprek te gaan. Uiteraard hopen Henny en Frances dat er een aantal tips in de podcast zitten, waardoor men ook inziet dat rouwen ‘normaal’ is en dat senioren herkennen waarover wordt gesproken. Verdriet mag er zijn en dat willen de dames in deze podcast meegeven. Voor veel mensen is het een lastige periode lastig wanneer je een dierbare bent verloren, ondanks dat probeer jezelf niet te vergeten en zorg goed voor jezelf.

Beide podcasts zijn vanaf dinsdag 22 december te beluisteren via de website van Facet Ridderkerk. Voor mensen die geen internet hebben, worden de podcasts uitgezonden op 22 en 29 december tijdens het seniorenuur van Radio Ridderkerk. Mocht u na het luisteren vragen hebben of in gesprek willen gaan met één van de ouderenadviseurs, neem dan contact op via 0180 – 432 350. Ook kunt u een reactie achterlaten op de website.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.