menu Home
Algemeen

Nieuwe toolkit voor paramedici en mantelzorg

Paul | 30 november 2020

Speciaal voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten in Ridderkerk is er een toolkit ontwikkeld over mantelzorg. Karaat Mantelzorg benadrukt hiermee de kracht van de samenwerking tussen mantelzorgers en paramedici.

De toolkit bestaat uit onder andere een brochure met uitleg over mantelzorg en de kracht van de samenwerking tussen mantelzorgers en paramedici. “Heel handig en praktisch met lokale tips”, zegt mantelzorgconsulent Esther de Meza. “Wij streven ernaar dat de paramedici in Ridderkerk oog hebben voor mantelzorg en met de mantelzorger samenwerkt voor de beste zorg voor de cliënt.”

Mantelzorgers kennen als geen ander de gebruiksaanwijzing en de valkuilen van de cliënt. Dit is hele fijne informatie voor bijvoorbeeld een fysiotherapeut. Ook worden paramedici gevraagd om tips en handvatten te geven voor thuis. Gelukkig gaat dit bij veel paramedici al goed. Met de toolkit zet Karaat Mantelzorg de mantelzorger weer even bij de paramedicus op de kaart.

Esther: “Het is een mooie Toolkit geworden. Naast de duidelijke en praktische brochure is er een aparte folder en gadget die de paramedicus aan de mantelzorger kan geven. Juist nu, in de 1,5 meter samenleving, is deze verbinding erg belangrijk. De mantelzorgers kunnen helpen om het behandelsucces te vergroten. Een win-win actie dus!”


Wilt u meer informatie, advies of een gesprek over wat Karaat Mantelzorg voor u kan betekenen, neem dan contact op met de mantelzorgconsulenten via info@karaatmantelzorg.nl of 0180 -763 717. Ook op de website www.karaatmantelzorg.nl of Facebook.com/KaraatMantelzorg vindt u meer informatie, onder andere over de toolkit.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.