menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Rowdies wacht flinke uitdaging voor nieuwe clubhuis

Paul | 14 november 2020

door: Ridderkerk Rowdies

Nieuwe plannen
Ze keken wel even raar op toen enkele weken geleden een totaal andere invulling van de plannen voor hun nieuwe velden werd gepresenteerd. Waar begin september een nieuwe accommodatie werd aangekondigd ten oosten van de huidige velden, midden in het bos, is nu toch gekozen voor nieuwe velden op de huidige locatie.

De beoogde nieuwe locatie die de gemeente voor de Rowdies voor ogen had werd in diverse media en tijdens bewonersbijeenkomsten gepresenteerd. Al snel werd duidelijk dat deze plannen op veel tegenstand konden rekenen. “Logisch.” Zegt Rowdies voorzitter Jesper Perik. “Het is moeilijk te verklaren waarom een groot stuk bos voor een relatief kleine vereniging moet worden gekapt. Hoewel wij de plannen geweldig vonden hebben wij er alle begrip voor dat er naar aanleiding van de bewonersbijeenkomsten gekozen wordt voor een andere oplossing. Het Oosterpark is van iedereen en wij willen hier nog heel lang met veel plezier spelen. Dan is het een slechte zaak dat wij ongewenst zijn.”

Het antwoord op de vraag of de nieuwe plannen voldoen aan de eisen van de Rowdies is het antwoord ‘Ja.’ Maar er zijn nog veel obstakels te overwinnen vervolgd Perik. “Het belangrijkste is dat we de velden krijgen die ons zijn beloofd. Een honkbalveld en een softbalveld met de juiste afmetingen en verlichting zodat alle teams voldoende kunnen trainen en spelen. Daarnaast dienen er faciliteiten te komen om het vervallen van het combiveld op te vangen. Momenteel hebben wij een softbalveld en een combinatieveld waar 2 teams tegelijk een training af kunnen werken. Dit ‘extra’ veld komt nu te vervallen. Dit is makkelijk op te lossen door een (overdekte)slagkooi waar ook met minder weer gewoon getraind kan worden door een heel team.

Doordat de nieuwe velden, mits de plannen worden goedgekeurd door de raad in december, grotendeels op de huidige locatie gerealiseerd zullen worden zal er ook een zeer strakke planning moeten komen.  “Wanneer de aanleg plaats vindt tijdens ons seizoen en wij hierdoor niet kunnen trainen of spelen is dit op zijn zachts gezegd zeer onprettig.” Aldus Perik. Het honk- en softbalseizoen loopt van maart t/m oktober en de beoogde oplevering van de nieuwe velden zal al in maart 2022 zijn. “Maar is er goed contact met de gemeente en alles gaat in overleg. Dat is erg prettig.”

Flink kostenplaatje
Vorige week woensdag was al uitgelekt dat er met de nieuwe velden van de Rowdies een flink kostenplaatje gemoeid is.Maar liefst 2,3 miljoen euro. “Dat is natuurlijk enorm veel geld, maar het is echt niet zo dat dit bedrag alleen aan de velden van de Rowdies besteed wordt.” Aldus Perik. “Ook de parkeerplaats, die ook voor TC d’Oudelande, de Holeridders en uiteraard de parkbezoekers bedoeld is zit hier bij in. Daarnaast wordt ook de omgeving rondom de accommodatie aangepakt, zo komt er tussen de velden en de wijk een extra groenstrook waardoor de omwonenden minder last van de sportparken zullen hebben. Dit is voor zowel ons alsmede de bewoners zeer gewenst lijkt mij.”

Ook is er de afgelopen 7 jaar al geen geld meer naar groot onderhoud van de accommodatie gegaan. Dit geld was al gereserveerd voor de nieuwe velden. Met de realisatie van de nieuwe velden kunnen meerdere teams eindelijk zonder dispensatie spelen op de eigen velden.

Nieuwe kantine
Naast de velden is ook de kantine van de vereniging toe aan vervanging. Momenteel maakt de Rowdies gebruik van een 2e hands noodsupermarkt die al 34 jaar als clubhuis dient. Het gebouw voldoet niet meer aan de eisen van de vereniging en overige gebruikers van de kantine. Stichting Pameijer maakt meerdere dagen per week gebruik van het clubhuis en ook enkele loopverenigingen gebruiken de kantine van de Rowdies als uitvalsbasis.  

De realisatie van een nieuwe clubhuis wordt nog een flink uitdaging voor de vereniging. De gemeente heeft het huidige clubhuis laten taxeren en stelt naar aanleiding hiervan € 60.000,- beschikbaar dat de vereniging kan gebruiken. Dit bedrag is, samen met de eigen middelen van de vereniging, verre van voldoende om een behoorlijk clubhuis neer te zetten. “We zullen creatief moeten zijn. Met de huidige bouwprijzen is het niet reëel dat we met de beschikbare middelen iets neer kunnen zetten wat onze vereniging nodig heeft.”

Afhankelijk van de definitieve ligging van de velden ten opzichte van elkaar zal er een plan worden gemaakt waarna de leden erbij betrokken zullen worden. In de huidige tekeningen liggen de backstops van de velden, de plek waar de meeste toeschouwers de wedstrijden zullen volgen, dusdanig ver uit elkaar dat toeschouwers niet zo maar een hapje of een drankje zullen halen. Een centrale ligging van het clubhuis ten opzichte van beide velden is dus gewenst. Inmiddels heeft de vereniging de firma Herkon B.V. in de arm genomen. Dit zusterbedrijf van Stout B.V. uit Hardinxveld-Giessendam zal samen met de vereniging zoeken naar een oplossing voor het clubhuis.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.