menu Home
Gemeente Nieuws

Skatebaan aan de Sportlaan wordt vernieuwd

Paul | 6 november 2020

De skatebaan aan de Sportlaan wordt opgeknapt. De toestellen en elementen staan daar al sinds 1998 en zijn door het intensieve gebruik aan vervanging toe.

In overleg met de gebruikers van de skatebaan is er een nieuw ontwerp gemaakt voor het terrein. De metalen elementen verdwijnen. Die worden binnenkort weggehaald. Voor het einde van het jaar wordt het terrein eerst geasfalteerd, zodat het terrein een vlakke ondergrond heeft. Wanneer het asfalteren precies gebeurt is afhankelijk van de weeromstandigheden.

Voorbereiden

De oude elementen worden drie weken voor het asfalteren al weggehaald, zodat de ondergrond kan worden voorbereid. De nieuwe elementen worden vervolgens geplaatst zodra ze zijn geleverd.
Die zijn gemaakt van beton en geschikt voor skaten en steppen. Beton heeft een langere levensduur en vraagt minder onderhoud. Het is bovendien egaler, waardoor het prettiger skate.

In overleg

Begin dit jaar zijn er gesprekken gevoerd met de gebruikers. Door de coronacrisis moest het vervolgoverleg op een andere manier plaatsvinden. Een van de gebruikers houdt nu namens de groep contact met de gemeente. Er is in het nieuwe ontwerp rekening gehouden met zowel de ervaren gebruikers als beginners, en met wie de baan met een step wil gebruiken. De gemeente bekijkt of er om de baan heen meer groen kan worden geplant.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.