menu Home
Algemeen

Week van Respect voor jongeren in Ridderkerk

Paul | 5 november 2020

Van 9 t/m 15 november is het de Week van het Respect. Het doel van deze week is jongeren inspireren en activeren zélf bij te dragen aan een respectvolle samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Ook in Ridderkerk wordt er tijdens de Week van het Respect niet stil gezeten en worden er door Facet Ridderkerk verschillende acties georganiseerd. Ook wordt er een voetbalshow gegeven door Soufiane TIKI TAKA Touzani en een weerbaarheidstraining ‘respect voor jezelf’ aangeboden.

Basisscholen

Een respectvolle samenleving kan worden bereikt door jongeren direct te begeleiden in het openstellen voor de ander, het gesprek aan te gaan, kritisch zelf na te denken en conflicten vreedzaam op te lossen. De Respect Foundation ondersteunt door middel van Respect Educatie docenten en leerkrachten met de kennis, vaardigheden en materialen om dit aan jongeren te leren.
Respect Educatie is beschikbaar voor leerkrachten en docenten van primair onderwijs.

Facet heeft van alle Ridderkerkse basisscholen de groepen van 5 t/m 8 aangeschreven met de oproep mee te doen aan de respectweek. De basisscholen die hebben aangegeven een les te besteden aan het onderwerp respect, krijgen van Facet een ‘respectbord’ aangeboden. Het is de bedoeling dat de kinderen nadenken over wat respect voor hen betekent en hierop allerlei zaken die te maken hebben met respect vast prikken. De respectborden worden in de week voorafgaand aan de respectweek uitgereikt.

Soufiane TIKI TAKA Touzani

Op Dinsdag 10 november komt Soufiane TIKI TAKA Touzani naar Ridderkerk. Hij geeft een freestyle voetbalshow voor twee groepen van maximaal 25 kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar in Sporthal De Fakkel. Voorafgaand aan de eerste show en na afloop van de tweede show krijgen de deelnemers een leuke clinic die gaat over het doen van trucjes met de bal. Aan het einde van de middag krijgen alle deelnemers een gesigneerde bal van Touzani mee naar huis. De eerste clinic start om 16.00 uur en de tweede om 16.50 uur.
Weerbaarheidstraining
Op Donderdag 12 november worden er twee weerbaarheidstrainingen gegeven voor kinderen tussen de 10 en 16 jaar. Deze trainingen gaan over respect voor jezelf, voor jezelf opkomen, nee zeggen en grenzen aangeven. Deze trainingen vinden plaats in De Loods om 14.30 en 15.30 uur.

Aanmelden voor de voetbalshow en -clinic of voor de weerbaarheidstraining kan bij jongerenwerker Shanice Birahij via Shanice.Birahij@facetridderkerk.nl of 06 – 39 94 88 26.

Bekijk @Jongridderkerk ook op Instagram voor meer informatie over de activiteiten in de Week van Respect. Via Instagram kan je deze week aangeven wie jouw respect verdient en waarom. Uit alle reacties worden twee winnaars geloot. Deze winnaars ontvangen een respect hoodie voor zowel de persoon die respect verdient als de persoon die respect geeft.
Veilig sportklimaat
Eén van de pijlers van het lokaal sportakkoord is het veilig sportklimaat. De Week van het Respect zal een aftrap zijn om in Ridderkerk bewustwording te creëren om ook tijdens sport respectvol met elkaar om te gaan.
Om dit te bevorderen hebben de combinatiefunctionarissen input opgehaald bij Ridderkerkse kinderen en respectregels opgesteld. De respectregels zijn op grote borden en Flyers gedrukt die worden aangeboden aan Ridderkerkse sportaanbieders.

Wil je meer weten over de Week van Respect in Ridderkerk? Neem contact op met Shanice Birahij of Terry Wisse via 0180 – 432 350 of bekijk www.facetridderkerk.nl.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.