menu Home
Algemeen

Gedeeltelijke lockdown in strijd tegen het corona virus.

Paul | 13 oktober 2020

Nederland gaat in een gedeeltelijke lockdown: evenementen worden afgelast, bijeenkomsten in zalen mogelijk slechts doorgaan bij minder dan dertig deelnemers, de horeca gaat dicht. Sporten voor volwassenen in teamverband wordt praktisch onmogelijk.

Mondkapjes worden op termijn verplicht op veel plekken, het kabinet werkt aan het juridische kader om echt een verplichting op te kunnen leggen. ,,Het is juridisch lastig, maar we gaan het regelen”, aldus premier Mark Rutte vanavond tijdens de persconferentie.

,,We hebben het met elkaar nog niet goed genoeg gedaan”, aldus Rutte. De inschatting was dat we met de maatregelen het virus onder controle zouden krijgen, maar dat is niet gebeurd. ,,De hamer waarmee we het virus moeten platslaan moet groot genoeg zijn. Het is een optelsom, geen keuzemenu”, aldus de premier. Die riep op niet eigenwijs te zijn, maar verantwoordelijkheid te tonen. ,,Je wilt zo min mogelijk discussie over de maatregelen.”

Lees alle maatregelen via onderstaande link:

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/10/13/gedeeltelijke-lockdown-om-besmettingen-terug-te-dringen

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.