menu Home
Algemeen

Buren in tijden van corona

Paul | 12 oktober 2020

Wat is er nu fijner dan je thuis te voelen in je eigen huis. Zeker nu we in deze ongewone tijd met het coronavirus veel thuis zijn. Dan is het fijn als je buren hebt met wie je op goede voet leeft. Of dit nu betekent dat je regelmatig bij elkaar over de vloer kwam of dat je elkaar – ondanks verschillende leefgewoonten – kunt respecteren. Helaas gaat dat niet altijd goed. Soms groeien irritaties uit tot ogenschijnlijk onoplosbare situaties.

Buurtbemiddeling van Facet Ridderkerk biedt al jaren ondersteuning bij burenruzies. De betrokken buurtbemiddelaars zetten zich belangeloos in om bewoners op professionele, neutrale wijze te helpen bij een (dreigend) conflict.

Het aantal aanmeldingen voor bemiddeling is in 2020 beduidend meer dan in voorgaande jaren. De oorzaak daarvan is nog niet helemaal duidelijk. Goede PR en goed netwerken speelt vast een rol. Maar er is landelijk een toename van burenconflicten, en zo dus mogelijk ook in Ridderkerk en Albrandswaard.

In 2020 kan Buurtbemiddeling helaas, vanwege de maatregelen van de Rijksoverheid met betrekking tot het coronavirus, niet helemaal op de gebruikelijke manier helpen. “We zijn nu veel telefonisch in contact met buren en bieden voor iedereen die een probleem ervaart met zijn buren een luisterend oor. Samen zoeken we dan naar mogelijke oplossingen die de situatie kunnen verbeteren. En als er toch een bemiddelingsgesprek plaatsvindt sluiten we dat, in plaats van met een handdruk, af met een glimlach”, zeggen Wytzke Triemstra en Rene Belder, de coördinatoren van Buurtbemiddeling.

Buurtbemiddeling is er niet alleen voor knallende ruzies. Integendeel! Het is beter om in een vroeg stadium advies te vragen. Voor advies kan iedereen terecht bij Wytzke Triemstra en Rene Belder via 0180 – 432 350 of buurtbemiddeling@facetridderkerk.nl.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.