menu Home
Radio Nieuws

Corona gooit roet in het eten voor jubileum cadeau voor burgemeester.

Paul | 6 oktober 2020

Bij de redactie van Ridderkerk FM werd al in mei nagedacht over een mooi cadeau voor de burgemeester, omdat mevrouw Attema 1 oktober 10 jaar burgemeester van Ridderkerk is. Een uniek cadeau zou het moeten worden, iets waar er maar één van is, niet een bloemetje of een doos bonbons. Na wat speurwerk bleek dat er iets unieks rond vliegt in Papoea-Nieuw-Guinea, de Hyalaethea Attemae.
Tijdens haar afscheid als wethouder van Vlaardingen was er een bijzondere vernoeming als verrassend afscheidscadeau voor Anny Attema van de ambtenaren die het groene beleid van de wethouder hebben uitgevoerd.
Contact werd gezocht met Ben van As en Ron Vos en zo kwam de afbeelding van de vlinder in ons bezit.

Toen Ridderkerk FM voor de bijzondere diploma uitreiking bij het Gemini College was hingen daar prachtige kunstwerken gemaakt door leerlingen. Daar kwam het idee om een samenwerking aan te gaan met leerlingen van Martina Schäfler, docente kunstvakken aan het Gemini College. Na de zomervakantie zijn de leerlingen van 4 Havo/VWO aan de slag gegaan met hun opdracht, een mooi kunstwerk van de vlinder met een vleugje Ridderkerk om het nog unieker te maken. Het resultaat was zeven schilderijtjes, gemaakt met Attema-vlinders, één vlinder-tweeluik en een 3d werkstuk met lucifers en een bloem/vlinder. 
Alle werkstukken verwijzen naar Ridderkerk, bijvoorbeeld door de kleur van de vlag te verwerken, de plattegrond, het wapen of de naam van het dorp. De technieken zijn heel divers: traditionele acrylverf schilderijen, tekeningen, assemblages en collages en een gedicht. Natuurlijk hopen de leerlingen dat de kunstwerken in de smaak vallen bij de burgemeester.
Leerlingen van de afdeling houtbewerking hebben aangeboden om een mooi lijst te maken.

Voor vanmiddag was een kleine expositie gepland waar Martina Schäfler en een aantal van haar leerlingen bij aanwezig zouden zijn, welke vanmorgen vanwege de maatregelen rondom corona werd terug geschroefd naar een eenvoudige overhandiging aan burgemeester Attema, waar wij als omroep natuurlijk begrip voor hebben. Echter nam Jos Wesdijk, woordvoeder van de gemeente Riderkerk, de kunstwerken in ontvangst in plaats van de burgemeester. De leerlingen zullen op een later moment worden uitgenodigd en ontvangen wellicht een videoboodschap van burgemeester Attema.

Ridderkerk FM bedankt de leerlingen en Martina Schäfler van het Gemini College voor de prettige samenwerking en kijkt mede met hun uit naar de videoboodschap.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


  • cover play_circle_filled

    Goud en Foutshow ( 27-08-2020 )

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play