menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws, vrouwen RVVH pakken eerste punten in topklasse

Paul | 4 oktober 2020

Zaterdag vijf uur trapte de vrouwen van RVVH af tegen SC Woezik dat net als de Ridderkerkse vrouwen na twee duels nog puntloos was. Na een tumultueus duel trok RVVH met 3-2 aan het langste eind.

RVVH is de competitie niet goed begonnen. Na een acceptabele 1-3 verlies tegen kampioenskandidaat Ede werd ook verloren van directe concurrent FC Rijnvogels. SC Woezik verloor de eerste twee duels tegen BeQuick’28 en Wartburgia. Om de aansluiting te houden met de bovenste helft van de ranglijst was voor beiden teams de winst noodzakelijk.

De eerste helft was Woezik de beter voetballende ploeg en had RVVH het moeilijk om in de wedstrijd te komen. Toch kreeg RVVH de betere kansen door snel combinerend uit te verdedigen. De kansen, die niet heel makkelijk waren, werden niet verzilverd. Na een half uur leek Woezik op voorsprong te komen. Assistent scheidsrechter Pott vlagde impulsief af voor buitenspel waardoor de goal afgekeurd werd. Hoewel Pott zelf ook aan een fout dacht bleek later uit de beelden dat de goal inderdaad uit buitenspel positie werd gemaakt na doorgekopt te zijn. Door dit moment raakte Woezik uit haar spel en kreeg RVVH het betere van het spel. Nadat scheidsrechter Jongeneel affloot voor de rust bleef de bezoekende ploeg doorzeuren. Slechts door te dreigen met een gele kaart rukte de ploeg in.

RVVH pakte na rust het initiatief in de wedstrijd. Aanval op aanval werd afgevlagd voor buitenspel. Toch bleef RVVH doordrukken. Angelica Hertstein schoot RVVH naar de voorspong. Scheidsrechter Jongeneel negeerde hierbij terecht het zoveelste twijfelachtige vlagsignaal van grensrechter Groenen uit Wijchen.

Vanaf dat moment was Woezik de kluts kwijt en kon RVVH de druk opvoeren. Sharella Hunt vergrootte de voorspong naar 2-0 na al een aantal kansen gehad te hebben. Een paar minuten later besliste Hunt de wedstrijd, althans dat leek zo, door de 3-0 in het net te leggen.

Waar RVVH coach Andrew Thomas zijn ploeg tot rust maande deed zijn opponent Stephan Lokhoff het tegenovergestelde. Het offensief van Woezik maakte de wedstrijd nog spannend. In de 84e minuut veranderde Milou Schoots een vrij trap van richting die daardoor via onderkant lat achter keepster Laura van der Wagt terecht kwam. Mies Reijers kon zelfs nog de 3-2 inschieten maar het offensief was te laat ingezet. Na 4 minuten blessuretijd maakte Jongeneel een einde aan, een voor hem, moeilijke wedstrijd waarin hij op eigen kracht overeind bleef.

RVVH mag de eerste drie punten van dit seizoen bijschrijven en haalde opgelucht adem. Woezik dat teleurgesteld afdroop blijft puntloos na drie wedstrijden op het hoogste amateurniveau van Nederland.

Foto: Fu-sang Pott

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.