Ridderkerk FM Sportnieuws: De Derde Helft

Paul | 3 oktober 2020

door Arie Ouwens

Voor de voetbalsupporters zijn het bare tijden, veel regen en door covid19 verbannen van de velden waar je favoriete club c.q. elftal actief is. Wel waren er hier en daar stream mogelijkheden om de wedstrijd te volgen, maar veelal waren deze overbelast.

Rijsoord kwam niet in actie omdat er bij een speler uit de selectie de mogelijkheid van covid 19 was vastgesteld. De wedstrijd tegen Capelle werd hierdoor verplaats naar een andere datum.

Ook Bolnes kwam niet in actie het veld op de Bolnesserberg was onbespeelbaar, waardoor de ontmoeting met koploper Hillegersberg werd afgelast.

R.V.V.H. kwam als enige vetbalvereniging wel in actie. Aan de Nieuwe Noordpolderweg waaraan het sportpark van Oranje Wit is gelegen kon wel gevoetbald worden.
Voor het team van coach Kevin Vink was het zaak om een goed resultaat te behalen in Dordrecht, om zo een betere start aan het seizoen te geven dan in de vorige seizoenen.
In een vrij gelijk opgaande wedstrijd was het wachten tot de score werd geopend.
Het was de thuisclub die deze eer ten beurt viel, het was in de 41ste minuut Marruchen Zimmerman die met een rake kopbal, uit een corner, de 1-0 aantekende, wat tevens ook de ruststand werd.
Direct na het begin van de tweede helft dacht Oranje Wit op 2-0 te komen, maar Akin Aslan scoorde in buitenspelpositie en kon Hercules opgelucht ademhalen.
Het venijn zat als zo vaak in de staart van de wedstrijd, in de 76e minuut, dacht Remco Buist een voorzet te geven, maar de bal verdween door de vingers van Oranje Wit doelman Retel over de doellijn 1-1.
De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar daar dacht Sanzio Dietrich anders over, in de 93ste minuut scoorde hij de 1-2 en pakte R.V.V.H. in extremis de eerste winst in deze competitie.
Scheidsrechter Berg, gaf geel aan Thomas Boudesteijn (Oranje Wit) en aan Papito Merencia (RVVH).

Voetbal in de regio.
In de regio kwam maar één club in actie. Barendrecht zag hun thuiswedstrijd uitgesteld worden tegen Harkemase Boys omdat bij de Hareklieden spelers met covid 19 verschijnselen waren.

Op sportpark Goed Genoeg in Amsterdam troffen A.F.C. en A.S.W.H elkaar. Het werd een wedstrijd met spektakel aan het eind van de wedstrijd.
ASWH nam al een vroeg een voorsprong, maar zagen de Amsterdammers nog voor de rust langszij komen.
In de tweede helft kwamen de Ambachters wederom op een voorsprong, maar het laatste woord was aan de bewoners van sportpark Goed Genoeg met twee doelpunten, waarvan de laatste 2 minuten voor tijd, bleven de punten in Amsterdam 3-2.
Doelpunten: Sam cd Kreek 0-1, Gevero Markiet 1-1, Jesper vd Bosch 1-2, Tillema 2-2 (strafschop) en invaller Yordi Teysse 3-2.

In Sliedrecht en Ridderkerk werd uitgekeken naar de topper inde eerste klasse F, tussen Merwede en K.C.R.
Voor de Reyerparkbewoners gold dat bij verlies zij zouden afhaken voor de titel.
Het werd een spannende wedstrijd, onder natte omstandigheden.
Tot de laatste minuut zag het er naar uit, dat een hard werkend K.C.R. beide punten mee naar huis zou nemen.
Echter een strafworp in de laatste minuut voor Merwede zorgde ervoor dat met 16-16 de punten moesten worden gedeeld.
Echter de spanning blijft in de afdeling aanwezig, Albatros en Merwede beide 9 punten, KCR 8 punten en Kinderdijk met 7 punten allen uit 5 wedstrijden, maken allen kans op de titel.