Ridderkerk FM Sportnieuws, nog geen winst voor Rijsoord

Paul | 19 september 2020

door Wim de Rooij

RIJSOORD – En weer lukte het Rijsoord deze competitie niet om een wedstrijd winnend af te sluiten, terwijl ’s-Gravenzande daarvoor voorafgaande aan de wedstrijd juist een geschikte tegenstander leek. Rijsoord zal bij dit soort teams punten moeten sprokkelen om het seizoen nog een klein beetje kleur te geven. Maar vorig seizoen kon Rijsoord van de bezoekers ook al niet winnen en werd er aan de Vlasstraat gelijkgespeeld. In de uitwedstrijd, de laatste wedstrijd voor het uitbreken van het coronavirus, werd ruim verloren. En de wetenschap was er ook dat ’s-Gravenzande de eerste twee competitiewedstrijden heeft gewonnen en dat is met Rijsoord zeker niet het geval.

Het grote verschil tussen beide teams was deze zaterdagmiddag het zelfvertrouwen. Rijsoord heeft een slechte voorbereiding en twee verloren competitiewedstrijden achter de rug en dat is niet goed voor het zelfvertrouwen. Zeker voor een ploeg, die nog moet groeien maar daar in deze competitie geen tijd meer voor krijgt. En met twee gewonnen competitiewedstrijden bulkt ’s-Gravenzande van het zelfvertrouwen en dat was ook in deze wedstrijd te zien. Er werd door Rijsoord hard gewerkt, maar de zuiverheid ontbrak waardoor de bezoekers steeds makkelijk konden overnemen en grote delen van de wedstrijd Rijsoord onder druk konden zetten.

Blessures
Trainer Brasco Tuvaljevic kon vanwege enkele blessures niet zijn gewenste formatie in het veld brengen, maar ook zijn collega Richard Middelkoop kampte met hetzelfde probleem. ’s-Gravenzande begon goed en gaf in de persoon van Patrick Triep direct een visitekaartje af, maar gelukkig kwam Rijsoord nog met de schrik vrij. De wedstrijd was nog maar acht minuten oud toen doelman Christian van Wijngen de bal niet onder controle kreeg en het veld weer in stuiterde. Triep schoot hoog over het doel. De eerste twintig minuten waren duidelijk voor de bezoekers, want met een kopbal op de lat van Yuri Westhoff en een net door Van Wijngen onderschepte inzet van Frank Broos was ’s-Gravenzande dicht bij een eerste doelpunt. Daarna liet Rijsoord meer van zich zien, maar bleef te onzuiver in de passes om het de tegenstander echt moeilijk te maken. Toen er bijna een half uur gespeeld was, kreeg Rijsoord in de persoon van Tevyn Biekman een prima kans, maar de voorzet van Donovan Lioe Anjie kopte hij via een tegenstander naast het doel. Zes minuten voor de rust kwam ’s-Gravenzande toch op de verdiende voorsprong en weer mocht Rijsoord hierbij de hand in eigen boezem steken. Romano Niamut verspeelde op de rand van het strafschopgebied knullig de bal aan zijn tegenstander, die Frank Broos in staat stelde de openingstreffer te maken. De aanvaller had de hoek maar voor het uitzoeken; 0-1. Niamut zal zich later ook wel gerealiseerd hebben dat het in lastige situaties soms beter is om rücksichtsloos de bal weg te schoppen.

De tweede helft begon enkele minuten later dan gepland. Eerst was er de gebruikelijke penaltybokaal, maar daarna moest het veld ook nog besproeid worden. Beide teams en het arbitrale trio stonden al klaar om te beginnen, maar moesten dus noodgedwongen enkele minuten wachten. En toen de tweede helft was begonnen en nog maar zes minuten oud was, stond de tweede treffer van ’s-Gravenzande al op het scorebord. Eerst kon Donovan Lioe Anjie de bal nog met een omhaal uit het doel halen, maar uit de hoekschop werd er door Yuri Westhoff toch gescoord; 0-2. Twintig minuten later ging dezelfde Lioe Anjie in het strafschopgebied in de fout en mocht alweer Frank Broos het vonnis vanaf de elf meter vellen; 0-3. In de voorlaatste minuut kreeg Rijsoord nog wel een goede kans om de spreekwoordelijke eer te redden, echter Danilo Alkema lukte het niet om de bal over de doellijn te krijgen. En zo verloor Rijsoord de derde competitiewedstrijd op rij en deelt het de laatste plaats met nog vier teams, waarvan er twee een wedstrijd minder hebben gespeeld.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Duno D op het programma, dat vandaag de eerste wedstrijd won bij Achilles ’29. Een tegenstander waartegen een goed resultaat haalbaar moet zijn. Naast een portie werklust zal vooral ook de zuiverheid van het spel een grote rol spelen. De wedstrijd tegen Duno D in het oosten van ons land begint om 15.00 uur.

Opstelling: Christian van Wijngen – Donovan Lioe Anjie (82. Ronan van der Tak) – Menno Vooges – Maily Lopez – Jochem Bakker – Romano Niamut – Gazar Dermendjan (59. Guillermo Pinas) – Danilo Alkema – Tevyn Biekman (68. Chantley Job) – Gianni Straal – Danny Haasdijk.

De foto’s: Leen Kruithof.