Ridderkerk FM Sportnieuws, De Derde Helft

Paul | 12 september 2020

door Arie Ouwens,

Voetbal
In de Hoofdklasse A ontving Rijsoord vanmiddag Spijkenisse.
Al na 20 minuten was het Michael van Dommelen die, uit een strafschop, de 0-1 op het scorebord bracht en Rijsoord achter de feiten liet lopen.
Op het half uur was het Ryan Purviss die 0-2 aantekende en vlak voor de rust bracht dezelfde speler Rijsoord op een onoverbrugbare 0-3 achterstand.
Na de rust hield Rijsoord een kwartier stand maar toen sloeg Spijkenisse door middel van Purviss en van Dommelen twee keer toe, 0-5.
De eindstand werd 4 minuten voor de officiële speeltijd bepaald, het was Gret die deze op 0-6 bracht.
Rijsoord bleef ook vanmiddag puntloos, ze doen dit tezamen met Achilles’29, Scherpenzeel, DUNO, Zwaluwen en Capelle die net als Rijsoord het zoet van de overwinning nog niet hebben geproefd.
Volgende week wacht Rijsoord wederom een thuiswedstrijd, dan is het nog ongeslagen ’s-Gravenzande SV de tegenstander op het Kraaiennest.

RVVH speelt, op het moment van schrijven, hun laatste bekerwedstrijd tegen XerxesDZB.
De ruststand is 5-0 voor RVVH en, indien er geen al te gekke dingen gebeuren, zijn de Sportlaanbewoners geplaats voor de knock out fase van de KNVB beker.
Doelpunten voor RVVH in de eerste helft werden gemaakt door Ajarai, Boers en Dietrich (3x).

Bolnes speelde ook hun laatste wedstrijd in de beker, net als hun tegenstander van vanmiddag Flakkee was Bolnes al uitgeschakeld om verder te mogen bekeren.
De mannen van Goeree-Overflakkee namen wel de winst mee naar huis 2-4.
Voor Bolnes wacht nu de competitie die echter pas begint op 26 september met een uitwedstrijd tegen D.R.L., op de eerste speeldag, volgende week zaterdag, is Bolnes nog vrij.

Korfbal
K.C.R. ging vandaag op bezoek bij het Ambachtse DVS’69, de ploeg die vorige week een zware nederlaag tegen Merwede leed.
Derby’s, als ik dit zo mag aanmerken, zijn altijd anders dan ”gewone” wedstrijden.
Toch bleef het team van coach Patrick den Hertog, net als vorige week, aan de goede kant van de score DVS’69 werd met 19-22 aan de kant gezet.
Omdat Merwede de moeilijke uitwedstrijd van Korbis met 14-15 won, delen Merwede en K.C.R. nu de koppositie met 4 punten uit twee wedstrijden.
Volgende week wacht K.C.R. een thuiswedstrijd tegen het Korbis.

Voetbal in de Regio.
In de tweede divisie haalde A.S.W.H. een knappe 3-1 overwinning op Noordwijk.
Doelpunten voor de Schildparkbewoners kwamen van de voet van Daniêl Wissel, Joost van Eck en Clarence Bijl. De 1-1 werd gemaakt door Noordwijk speler Roshanali.

Barendrecht wist op de Bongerd de titelkandidaat, in de derde divisie, Sparta Nijkerk op een, terecht gelijkspel te houden.
De Nijkerkers namen via Jesse van Nieuwkerk, bij de eerste de beste kans, een 0-1 voorsprong.
In de 53ste minuut was het Altintas die de 1-1 en de eindstand op het scorebord bracht.