Ridderkerk FM Sportnieuws, Slikkerveer boekt ruime overwinning

Paul | 6 september 2020

door Arjan ’t Jong

In de beker speelde Slikkerveer afgelopen zondag 6 september 2020 haar eerst thuisduel. Tegenstander was Voorschoten ’97. In de openingsfase was het voor beide teams vooral aftasten. Pas na 14 minuten kon de eerste kans voor beide doelen worden genoteerde. Een vrije trap werd over gekopt door Bas Mulder. Een paar minuten later kreeg Mulder vanuit een scrimmage voor het doel bijna weer een kans, maar doelman Van der Mijn was net iets eerder bij de bal. In de 24-ste minuut was het wel raak voor Slikkerveer. Damion Janssen speelde goed diep op Ruben Silva Lopez, die beheerst binnen schoot: 1-0. Twee minuten later had Ruben Silva Lopez de volgende treffer al op zijn schoen na goed voorbereidend werk van Bas Mulder, maar het schot werd gestopt door keeper Van der Mijn. Net voor de rust viel aanvoerder Boy van Reede geblesseerd uit, dat was een tegenvaller. Het laatste wapenfeit voor de rust was een vrije trap van Bas Mulder, die maar net uit de hoek getikt kon worden door de goalie van de bezoekers. Zijn collega Patrick Werkhoven had de eerst helft niets te doen gehad. Slikkerveer had veelvuldig balbezit, maar speelde de bal zorgvuldig rond zonder kansen weg te geven. Zodoende bleef het 1-0 bij rust.
In de tweede helft deed Slikkerveer er een tandje bovenop en kreeg meteen al meerdere kansen. Bas Mulder en Ruben Silva Lopez zagen hun inzetten respectievelijk over gaan en op de lat belanden. In de 55-ste minuut kreeg ook Voorschoten ’97 haar eerste kans, een schot op doel werd door Patrick Werkhoven eenvoudig weggeschoten. In de 55-ste minuut kreeg Ronald Capelle het op zijn heupen in de zestien en legde goed af op Ruben Silva Lopez, die de 2-0 aantekende. Daarna volgde kansen voor Jesse Ringlever, Nick Geluk en Iwan Tewelde, maar deze gingen naast. In de 64-ste minuut maakte Ruben Silva Lopez vanaf de zestien meterlijn een mooie actie richting achterlijn. De voorzet daarna op Bas Mulder was op maat, waarna de bal keurig in de touwen werd geschoten: 3-0. Vijf minuten later had Bas Mulder al weer de volgende treffer op zijn schoen, maar de keeper stond in de weg. In de 72-ste minuut stoomde Kevin Medina vanaf het middenveld door in de diepte. Zijn schoot op doel werd maar net tot corner gewerkt door Van der Mijn. Een kwartier voor tijd kreeg Voorschoten ’97 nog twee kansjes, maar die werden allebei naast gewerkt, waarna het slotakkoord weer voor Slikkerveer was. Een corner van Dylan Vrijman werd bij de eerste paal net over geschoten door Ruben Silva Lopez. In de 79-ste minuut was het wel raak. Iwan Tewelde ging een één-twee aan met Kevin Medina, waarna Tewelde vanaf de achterlijn teruglegde op Bas Mulder, die bij de 2e paal binnentikte: 4-0. Een minuut later schoot Ruben Silva Lopez op de paal. Vijf minuten voor tijd was Dylan Vrijman de aangever voor Bas Mulder, die daarna een echte hattrick liet aftekenen: 5-0. Slikkerveer bleef doorgaan met de aanval te zoeken. In de 88-ste minuut zorgde Bas Mulder voor het slotakkoord van de wedstrijd. Op aangeven van Kevin Medina schoot Mulder in de verre hoek binnen: 6-0. Voor Bas Mulder betekende dit dat hij meteen ook een kwartet treffers achter elkaar achter zijn naam zette. Trainer André Stafleu kon terugkijken op een prima wedstrijd en wacht zeer waarschijnlijk nu al de volgende ronde in de beker. Komende zondag 13 september speelt Slikkerveer wederom om 14.00 uur thuis tegen sv Zuid West Den Haag. Alleen bij een hele grote nederlaag bekert Slikkerveer niet verder.