Ridderkerk FM Sportnieuws, de derde helft.

door Arie Ouwens

In de hoogste klassen van het amateurvoetbal begon vandaag de competitie.
In de hoofdklasse moest Rijsoord op bezoek in Alphen aan de Rijn bin A.R.C..
De Rezoordse Kraaien vliegen echter zonder punten terug naar het kraaiennest.
ARC was te sterk voor het team van Brasco Tuvaljevic, na een 2-0 ruststand won ARC met 3-1, de eretreffer voor Rijsoord kwam van de voet van Chris Promes.

RVVH speelde hun tweede wedstrijd in de bekercompetitie. Zij moesten op bezoek bij de Leidse tweede klasser Docos, na een ruststand van 0-2 werd Docos eenvoudig aan de kant geschoven, door doelpunten van Dietrich (3x), Stolk en Sprangemeijer werd de eindstand 0-5.

Bolnes ontving vanmiddag, eveneens voor de beker, Tranvalia/ZW, de bergbewoners liepen tegen een stevige 1-5 nederlaag aan. Door deze tweede nederlaag in de bekercompetitie is Bolnes uitgeschakeld voor een verder vervolg.

In de 2e divisie ging ASWH op bezoek bij Kozakken Boys, de Kozakken namen door Teye den Den in de 25ste minuut een voorsprong 1-0 wat tevens de ruststand was.
In de tweede helft gebeurde er meer in Werkendam, in de 63ste minuut werd het door den Den 2-0, waar scheidsrechter De Brito Roque zijn grensrechter liet staan toen deze voor buitenspel vlagde.
Het leverde de Jesper van den Bosch (ASWH) twee keer geel, dus rood, op vanwege protesteren.
In de 85ste schoot Clarence Bijl de aansluitingstreffer binnen, maar in de 4e minuut blessuretijd maakte Tarik Fagarch de 3-1.
Het slotakkoord was voor ASWH, invaller Luuk Admiraal maakte zijn eerste goal in de 2e divisie en bracht de eindstand op 3-2 voor Kozakken Boys.

Barendrecht ging op bezoek bij DOVO, in de tweede divisie, na 17 minuten nam Barendrecht een voorsprong 0-1, wat eveneens de ruststand was. Het duurde tot de 89ste minuut dat DOVO kon profiteren van het veldmeerderheid.
In de 86e minuut kon Barendrechter Barry Beijer met rood de douche opzoeken.
Het bleek een dure kaart te zijn, Veenendaaler Kai Huisman schoot een vrije trap van 7 meter in het Barendrechtse doel, eindstand 1-1.