menu Home
Weer

Ridderkerk FM Weer, zomerstorm Francis is onderweg

Paul | 25 augustus 2020

Heb je je tentje nog staan of je partytent los in de tuin ?  Zomerstorm Francis is onderweg ! Daarbij kan aan de kust stormkracht komen te staan (windkracht 9) en is kans op zware windstoten van 75-100 km/uur. De stormdepressie met de naam Francis trekt op dit moment in sneltreinvaart vanaf het midden van de Atlantische Oceaan richting Nederland. Dinsdag overdag zwelt de wind al aan, maar woensdagochtend wordt waarschijnlijk pas het hoogtepunt bereikt.

De meest krachtige windstoten lijken te ontstaan tijdens woensdag ochtendspits, automobilisten moeten rekening houden met de verraderlijke wind. Op dijken, bruggen en wegen in open gebied wordt sterk afgeraden om met een caravan of lege aanhanger de weg op te gaan. Maar er is nog een ander mogelijk probleem, bomen staan nog vol in blad en kunnen daardoor makkelijker omwaaien dan in de winter. Zeker nu veel bomen door een lange periode van droogte wat verzwakt zijn, verhoogt dat het risico op afgewaaide takken of omgewaaide bomen.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply

  • cover play_circle_filled

    Goud en Foutshow ( 27-08-2020 )

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play