Ridderkerk FM Sportnieuws, Slikkerveer verliest ondanks goede tweede helft

Paul | 24 augustus 2020

door Arjan ’t Jong

De laatste generale voor de start van het bekertoernooi ging voor Slikkerveer verloren. In Schiedam werd er met 2-1 verloren van tweedeklasser Excelsior ‘20.

In de openingsfase waren er meteen wat kansen voor beide ploegen. De eerste was voor Slikkerveer. Na een goede aanval wist de keeper redding te brengen op een schot van Ronald Capelle. Daaropvolgend volgde er meerdere kansen voor Excelsior ’20 en was het binnen het kwartier ook al raak voor de thuisploeg. Patrick Werkhoven kreeg een schot niet goed onder controle waardoor de ingelopen Chris Delgado eenvoudig binnen kon tikken: 1-0. Na wat kansen voor Slikkerveer was er in de twintigste minuut nog een grote mogelijkheid voor de Schiedammers. Met een counter kwamen ze er razendsnel uit, maar doordat de aanvaller de bal te ver voor zich uit speelde en Patrick Werkhoven goed stond op te letten, kon hij op tijd redding brengen. Na een halfuur spelen moest Cerezo Fung-A-Wing, na een vervelende botsing, geblesseerd uitvallen. Na wat onderzoeken in het ziekenhuis is gebleken dat de aanvoerder twee ribben heeft gebroken en hierdoor de start van de beker en competitie zal moeten missen. Ruim vijf minuten voor rust kreeg Slikkerveer nog een tik te verwerken. Excelsior ’20 wist door een doelpunt van aanvoerder Bob van der Waal de score zelfs te verdubbelen: 2-0.
De tweede helft was een helft hoe we Slikkerveer graag zien spelen. De ploeg kwam een stuk agressiever en dominanter uit de kleedkamer. Dit zorgde voor een leuke tweede helft met een sterker Slikkerveer. Door de bal goed in de ploeg te houden en veel van kant te wisselen probeerde de ploeg van André Stafleu kansen te creëren. Dit resulteerde in meerdere fraaie aanvallen. Na ruim een uur spelen was er zo’n fraaie aanval. Steven de la Rambelje zocht goed de ruimte bij de opkomende Thomas van Prooijen, die op zijn beurt opende op Ronald Capelle. Na een goede sleepbeweging en een schot in de verre hoek wist hij de verdediger en keeper te verschalken: 2-1. Wat later in de tweede helft was er nog een goede kans voor Mitchell van Esveld, maar zijn schot werd gepakt door de goed keepende Thomas de Ruiter. Vlak voor het laatste fluitsignaal was Slikkerveer nog dichtbij de gelijkmaker. Jesse Ringlever ging, na een steekpass van Bas Mulder, alleen op de keeper af. Helaas voor Slikkerveer wist doelman Thomas de Ruiter wederom goed redding te brengen.
Komende zondag 30 augustus start Slikkerveer om 14.00 uur het bekeravontuur tegen Alphen in Alphen aan de Rijn.