menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Zevenklapper voor RVVH tegen Slikkerveer

Paul | 13 augustus 2020

door Arjan ’t Jong

De tweede wedstrijd van het Ridderkerk Toernooi werd op woensdag 12 augustus gespeeld tussen het organiserende Slikkerveer, dat komend seizoen acteert in de derde klasse en titelverdediger RVVH, dat in de eerste klasse speelt.
Meteen al in de eerste minuut kopte Brendon Konemann al raak. Een voorzet vanaf de linkerflank werd door Slikkerveer-goalie Tom Mulder uit doel getikt en via de lat belande de bal precies voor Konemann, die van dichtbij kon binnenwerken: 0-1. Daarna volgde een openingsfase waarin de bal in hoog tempo werd rondgespeeld door met name RVVH, maar er geen kansen genoteerd konden worden. Slikkerveer kreeg pas in de 17e minuut haar eerste kans vanuit een corner, maar de defensie van RVVH had daar geen problemen mee. Twee minuten zette Jesse Eggers vanaf rechts voor, stompte Tom Mulder de bal het veld in, maar betekende dat meteen een kans voor Brendon Konemann, die de bal tegen de paal werkte. Dit luidde tevens een periode in met meerdere kansen voor de ploeg van trainer Kevin Vink. Patrick Lopes Da Veiga zag zijn afstandsschot in tweede instantie pas gepakt worden door Tom Mulder, die even later goed redde met zijn voeten op een inzet van Konemann. Tussendoor kreeg Slikkerveer ook een hele grote kans om te scoren te komen. Prima voorbereidend werk van Bas Mulder, die Damion Janssen vrij voor RVVH-goalie Joris Blaak zette, stuiterde letterlijk te ver van de schoen van Janssen, zodat Blaak de bal eenvoudig kon oprapen. In de 29-ste minuut zette Brendon Konemann zijn ploeg op 0-2 na een fraaie passeerbeweging en een slim schot langs de uitkomende Mulder. Een minuut later kreeg Bas Mulder de kans om voor Slikkerveer tot scoren te komen, maar zijn schot ging voorlangs. In de 35-ste minuut was het Sanzio Dietrich, die vanaf 20 meter hard uithaalde in de verre hoek: 0-3. Daarna kreeg Dietrich eerst een dubbele kans, die nog niet werd benut. In de 43-ste minuut was het wel raak voor Dietrich, die goed werd vrijgespeeld, keeper Mulder omspeelde en de bal in een leeg doel kon werken: 0-4. Dat was tevens de ruststand.
In de tweede helft werd volop gewisseld. De ploeg van trainer André Stafleu kwam aanvallend uit de startblokken. Uitgespeelde kansen leverde dit niet op. De eerste echte kans na de pauze was voor RVVH. Jesse Eggers schoot een vrije trap maar net over. In de 56-ste minuut maakte de Brendon Konemann aan alle aspiraties van Slikkerveer een einde door de 0-5 aan te tekenen. Voorbereidend werk van Shamir de Jesus werd door Konemann bij de eerste paal knap binnen gewerkt. In de rest van de wedstrijd kwam Slikkerveer nog amper aan aanvallen toe en maakte RVVH het spel. In de 72-ste minuut liet Tom Mulder een afstandsschot los en was Huib van Barneveld er als de kippen bij om de 0-6 binnen te tikken. Het slotakkoord was voor Remco Buist, die eerst nog een paar kansen niet wist te benutten, maar in de 87-ste minuut was het wel raak. Een intikker bij de tweede paal zorgde voor de 0-7.
Hierdoor speelt Slikkerveer komende zaterdag op de finaledag om 12.00 uur tegen Bolnes om de derde en vierde plaats. Om 14.30 uur wordt de finale gespeeld om de Jacques van der Lindenbokaal tussen Rijsoord en RVVH.

Opstelling Slikkerveer:
Tom Mulder, Nick Geluk, Thomas van Prooijen, Damion Janssen, Ruben Silva Lopez, Ryan van Dongen, Bas Mulder, Kevin Medina, Cerezo Fung-A-Wing, Steven de la Rambelje en Mitchell van Esveld. Wissels: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Dymon Tewelde, Ronald Capelle, Robert Kosten, Aaron Plaizier, Denno Stoffels en Chevillio Halden.

Opstelling RVVH:
Joris Blaak, Mike van Dongen, Leon Steketee, Gino Boers, Brendon Konemann, Papito Merencia, Sanzio Dietrich, Jesse Eggers, Gino Stolk, Patrick Lopes Da Veiga en John van Vught.
Wissels: Tim Elkhuizen, Huib van Barneveld, Shamir de Jesus, Remco Buist, Mo Ajaral, Ibi El Koubai, Christian Sprangemeijer en Leroy Nijgh.

Foto’s: Roelie ’t Jong

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.