Ridderkerk FM Sportnieuws: Rijsoord finalist Ridderkerks kampioenschap

Paul | 12 augustus 2020

door: Wim de Rooij

Rijsoord heeft dinsdagavond vrij eenvoudig de finale om het Ridderkerks kampioenschap bereikt. Tegenstander Bolnes werd met name in de tweede helft aan de kant geschoven. En met de 2-5 overwinning werd de zeperd van afgelopen zaterdag in Heerjansdam weer enigszins goed gemaakt. Alleen zal Rijsoord zich realiseren dat Bolnes van een duidelijk ander niveau dan Heerjansdam is. Maar deze uitslag zal het vertrouwen van het team zeker goed doen.

Al binnen de eerste minuut opende Rijsoord de score. Een dieptepass op Gazar Dermendjan rondde de spits prima af; 0-1. Deze snelle voorsprong deerde Bolnes niet en de ploeg bood prima weerstand, zodat het een wedstrijd werd waarin niemand de boventoon voerde. Het was duidelijk dat in het spel van beide ploegen de automatismen nog ontbraken. Guillermo Pinas was nog dicht bij een doelpunt toen hij twee spelers uitspeelde, maar zijn schot strandde op de doelman. Nog voor de rust van de eerste helft, waarin enkele malen een drinkpauze werden ingelast, zorgde Chantley Job met een mooi afstandsschot voor het tweede doelpunt van Rijsoord, daarbij de doelman kansloos latend: 2-0.

Na de rust werden bij Rijsoord nog eens vier spelers gewisseld. Het zou het team een positieve impuls geven, want er werd gretig gespeeld en Bolnes werd meer en meer op de eigen helft gezet. Al vrij snel in die tweede helft werd Gazar Dermendjan in het strafschopgebied onderuit gehaald en hij benutte zelf de strafschop; 3-0. Bolnes kon door een misgreep van doelman Van Wyngen op 1-3 komen, maar door doelpunten van alweer Gazar Dermendjan en Danny Haasdijk liep Rijsoord uit naar 1-5. Vier minuten voor tijd mocht ook Bolnes een strafschop nemen en daarmee werd de uitslag bepaald op 2-5. Zaterdagmiddag om 14.30 uur speelt Rijsoord de finale en de tegenstander daarin wordt bepaald aan de hand van de wedstrijd van RVVH tegen Slikkerveer.

Opstelling: Christiaan van Wyngen – Leon van den Heerik (46. Claudio Barros) – Maily Lopez – Jochem Bakker (46. Donovan Lioe Anjie) – Gazar Dermendjan – Danilo Alkema – Gianni Straal – Guillermo Pinas (37. Danny Haasdijk) – Chantley Job – Chris Promes (46. Tevyn Biekman) – Lorenzo van der Heijden (46. Menno Vooges).