Ridderkerk FM Sportnieuws: R.V.V.H. laat Slikkerveer kansloos en is de 2e finalist in Ridderkerk Toernooi

Paul | 12 augustus 2020

door Arie Ouwens

Vanavond was dan de tweede wedstrijd in het Ridderkerk toernooi tussen gastheer Slikkerveer (3e klasse) en de overbuurman R.V.V.H. (1e klasse).
Vanaf de aftrap zette RVVH de verdediging van Slikkerveer onder druk. Slikkerveer probeerde de ruimte klein te houden, maar kon opbouwend niet veel beginnen.
Op het middenveld heerste RVVH met Leon Steketee en in de aanval ging veel over de linkerkant bij RVVH, waar Sancho Dietrich ongrijpbaar was voor de linkerverdedigers van Slikkerveer.
Na 5 minuten was het al raak een hoge bal, op het doel van Slikkerveer, werd door de doelman Mulder verkeerd beoordeeld een de van de lat terugspringende bal werd door Brendon Kônemann binnen gekopt 0-1.
RVVH bleef druk zetten op de verdediging van Slikkerveer, die niet tot uitverdedigen toekwam en veel balverlies leed.
Doelman Tom Blaak van RVVH moest tweemaal in actie komen bij speldenprikken van Slikkerveer.
RVVH creëerde kansen maar Lopes de Vega en Kônemann waren of te zelfzuchtig of stuitte op de doelman van Slikkerveer.
Na de drinkpauze was het toch snel raak, in der 27ste minuut, Kônemann soleerde door de Slikkerveer verdediging en tikte de bal in de korte hoek 0-2.
In de 34ste minuut was het Sancho Dietrich die, vanaf de rand 16 meter, de bal langs de Slikkerveer doelman krulde 0-3.
RVVH hield het tempo hoog en gaf niets weg aan Slikkerveer.
In de 41ste minuut was het wederom Sancho Dietrich die trefzeker was, op een pass van Lopes de Vega kapte hij een man uit en schoot raak 0-4.
In de laatste minuut kopte Kônemann nog op de paal, waardoor de rust met 0-4 kwam.
Aan het begin van de tweede helft hadden beide trainers enkele wissels ingebracht, wat ook wat positiewisselingen inhield.
Slikkerveer probeerde meer druk op RVVH te zetten en dat lukt in het begin ook redelijk, maar het kon RVVH niet in verlegenheid brengen, daar was meer voor nodig dan alleen goede wil.
Bij RVVH liep het niet meer zo vlot als in de eerste helft, maar het overwicht bleef al werden de passes en aannames slordiger.
In de 58ste minuut was het wederom raak voor RVVH, bij een aanval over rechts tikte Merencia de bal door naar Kônemann en die liet de 0-5 aantekenen. Wat ook gelijk zijn laatste daad van de wedstrijd was, hij werd gewisseld voor Remco Buist.
RVVH bleef het spel dicteren en het wachten was op meer treffers, in de 73ste minuut was het een schot van Merencia op het doel van Slikkerveer, die doelman Mulder niet onder controle kreeg en van Barneveld was er als de kippen bij om de 0-6 aan te tekenen.
Het leed voor Slikkerveer was nog niet geleden, 2 minuten voor tijd schoot van Barneveld de bal op doel en wederom kreeg Slikkerveer doelman Mulder de bal niet onder controle en was het Remco Buist die de einduitslag bepaalde op 0-7.
Een eretreffer zat er voor Slikkerveer niet, in de gehele wedstrijd moest RVVH doelman Blaak maar viermaal handelend optreden, waarmee alles gezegd is over de aanvallende krachteloosheid van Slikkerveer in deze wedstrijd.