menu Home
Geen categorie

Het wordt weer drukker op straat

Paul | 25 april 2020

Het begint weer drukker te worden op straat. Mensen blijven minder binnen, ze gaan naar winkels, maken ommetjes en zijn in de openbare ruimte. Mensen die naar buiten gaan houden zich over het algemeen goed aan de 1,5 meter afstand.Dat is het beeld van het Veiligheidsberaad van burgemeesters. “Eigenlijk lijken we al een beetje op weg naar de anderhalve meter-samenleving”, aldus een woordvoerder van het Veiligheidsberaad.
Wellicht wagen meer mensen zich naar buiten nu het aantal coronapatiënten op de intensivecareafdelingen langzaam afneemt. “Maar er is nog steeds corona en er zijn grote risico’s. Op zich kunnen mensen naar buiten, maar ze moeten zich wel aan de maatregelen houden”, stelt de zegsvrouw van het Veiligheidsberaad. In eigenlijk alle regio’s blijft aandacht uitgaan naar de jeugd. “Jongeren blijven elkaar opzoeken en bij elkaar komen. Maar een waarschuwing volstaat meestal.”

Waarschuwing

Op Twitter herinnerden diverse gemeenten en veiligheidsregio’s eraan dat het coronavirus nog niet is bedwongen.

Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht liet op Twitter het volgende weten:

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.