menu Home
Gemeente Nieuws

Afsluiting Levende Adventskalender, opening engelententoonstelling

Paul | 24 december 2022

‘Blijf de verbinding zoeken’

Wethouder Fleur Stip was zaterdag in de Kerk aan de Maas bij de afsluiting van de Levende Adventskalender (open huizen in december in heel Ridderkerk) en de opening van een kerstengelententoonstelling. Na een optreden van een Dickens-koortje sprak de wethouder over de betekenis van Kerst. ,,Ik ben niet religieus, maar deze periode is erg belangrijk voor me. Het is moment om stil te staan en samen te zijn. Het is een periode van warmte en samenzijn, ondanks de donkere en koude dagen.’’ Wethouder Stip was vol lof over het initiatief van de Kerk aan de Maas, Facet en andere organisaties om de verbinding te zoeken, niet alleen in deze periode van het jaar. ,,Jullie zoeken de verbinding op met de wijk. Voelen aan wat er speelt in de samenleving. Proberen de drempel zo laag mogelijk te maken. Het is zo waardevol dat jullie dat doen. Als wethouder ben ik heel trots op plekken als deze, waar juist de verbinding wordt gezocht.’’ De wethouder moedigde aan om de verbinding te blijven zoeken, waar dan ook. ,,Maak eens een praatje met iemand die je niet kent. Vraag eens hoe het met iemand gaat. Bied een luisterend oor.’’

Foto’s: Jos Wesdijk, gemeente Ridderkerk

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.