menu Home
Politiek

CDA Stelt kandidatenlijst voor de Provinciale Staten vast en presenteert verkiezingsprogramma

Paul | 29 november 2022

DINSDAG 29 NOVEMBER 2022
“We hebben samen met bewoners en bedrijven de afgelopen jaren veel bereikt in Zuid-Holland en willen de komende jaren nog veel meer bereiken”. Dat waren de woorden waarmee lijsttrekker Meindert Stolk en nummer 2 op de kandidatenlijst Michel Rogier gisteravond de campagne van het CDA Zuid-Holland van de Provinciale Staten aftrapten.

Op de drukbezochte algemene ledenvergadering in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht gaven de leden van het CDA Zuid-Holland, met het vaststellen van de kandidatenlijsten en het presenteren van de concept-verkiezingsprogramma’s in het bijzijn van Tweede Kamerlid Henri Bontenbal, het startschot voor de campagnes voor de Staten- en Waterschapsverkiezingen van 15 maart 2023. Na provinciaal lijsttrekker Meindert Stolk zijn nu ook de ongeveer 130 andere CDA-kandidaten voor Provinciale Staten en Waterschappen zeker van hun plek op de lijst. Het CDA Zuid-Holland trekt met een mix van ervaring en vernieuwing naar de kiezer. Zo bevat de lijst ervaren Statenleden als Michel Rogier (Den Haag, plek 2) en Moniek van Sandick (Leiden, plek 4). Oud-wethouder Tea Both-Verhoeven (Goeree-Overflakkee, plek 3) is goed bekend en vult de lijst met nieuwe ervaring. Er is echter ook plek voor het jeugdige enthousiasme van de 25-jarige Arjen Veerman (Den Haag, plek 5) en de 22-jarige Dagmar van den Herik (Nieuw-Lekkerland, plek 7), beiden van het CDJA, de jongerenafdeling van het CDA.
Tijdens de ledenvergadering werd het concept-verkiezingsprogramma gepresenteerd. De reacties uit
de zaal waren positief: “Er is goed geluisterd naar de zorgen en wensen in de provincie”. In het verkiezingsprogramma voor de Provinciale Staten met de titel ‘Thuis in Zuid-Holland’ wil het CDA o.a. opkomen voor een meer betrokken bestuur, bouwen aan gemeenschappen, sterke economie, en zorg dragen voor de toekomst van de agrarische sector. “Belangrijk voor ons voedsel én met goed natuurbeheer belangrijk voor het behoud van ons landschappelijk karakter”, aldus agrariër Cees de Jong, de nummer 8 op de kandidatenlijst. Het CDA Zuid-Holland gaat de verkiezingen vol vertrouwen tegemoet. Lijsttrekker Meindert Stolk: “We gaan de komende maanden samen met de lokale afdelingen de dorpen en steden in om zoveel mogelijk mensen ons verhaal voor Zuid-Holland en de waterschappen over te brengen en vooral ook te luisteren”.

Begin februari stelt het CDA Zuid-Holland het definitieve programma vast. “Het is belangrijk dat bij toenemende polarisatie middenpartijen zoals het CDA juist nu goed vertegenwoordigd zijn in het publieke debat. Ook in de provincie Zuid-Holland”, aldus Rogier.

https://www.cda.nl/zuid-holland/standpunten/verkiezingsprogramma-2023-2027 

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.