menu Home
cultuur

Ton Kroeze keert terug in Landvast

Paul | 28 november 2022

Na 2 jaar lijkt het er sterk op dat Landvast met de kerst de nieuwe energiezuinige laserprojectoren in de cinema’s kan laten draaien en nog meer goed nieuws:

Ton Kroeze keert terug in Landvast
Op het witte doek wel te verstaan. Bijna 50 jaar is hij werkzaam geweest in de bioscoop, eerst in de toenmalige Wipmolen en later in Landvast. Vanaf zijn 17e kwam hij binnen en toen hij eenmaal in de filmcabine was geweest was hij verkocht. Iedere bezoeker die ooit bij de Wipmolen of Landvast binnen is geweest moet hem gezien hebben.
Begin 2021 midden in de corona lockdown ging hij met pensioen om toch vanaf begin december weer terug te keren. Niet in de filmcabine of achter de bar maar vanaf het witte doek zal Ton de mensen welkom heten bij de Film van de Week.

Film van de Week
Vanaf maandag 5 december vertoond Landvast namelijk elke week een film uit het niet commerciële circuit, dit is in genre zeer variërend, maar altijd de moeite waard. Films met een laagje meer. Een film met een goed verhaal, meer diepgang en niet bang om soms een gevoelig thema aan te snijden. Films waarbij u wordt verwonderd of die emoties bij u oproepen. Maar ook heerlijk grappige films of juist ontluisterend spannend. En voor elke film wordt u dus welkom geheten door Ton Kroeze, waarbij hij in het kort een mooi feitje of anekdote gaat vertellen over de film.
Elke maandagmiddag om 15.00 uur, maandagavond om 20.00 uur, dinsdagmiddag 14.00 uur en dinsdagavond om 21.00 uur hebben wij speciaal ruimte gereserveerd voor de film van de Week.
We plannen de films zonder pauze, tenzij het een extra lange voorstelling is. Als de verwachtingen hoog zijn wordt de film ook op andere dagen geprogrammeerd. De programmering wordt ook maandelijks bekend gemaakt, dus men weet ruim van tevoren welke mooie film er vertoond wordt.

Sociaal
De film is voor een ieder toegankelijk en ook mogen de bezoekers mee beslissen met welke films we gaan vertonen. De bezoekers die aangemeld zijn op de Film van de Week nieuwsbrief krijgen bij het bekend maken van de programmering drie film suggesties voorgelegd en zij mogen vervolgens stemmen. De film met de meeste stemmen sluit de maand af. Ook ontvangen we graag suggesties van onze gasten.
De Film van de Week momenten zijn ook een sociale aangelegenheid. Zo zijn er vaak terugkerende bezoekers die bijna wekelijks deze films bezoeken en praten na afloop met elkaar onder het genot van een hapje en of drankje in onze bar Kraan 3 op de 3e etage. De dinsdagavond wordt omgedoopt tot Film van de Week Clubavond waar we na de film een lekker borrelhapje van het huis aanbieden. Ook als u alleen naar de film gaat kan het gezellig zijn om na afloop met elkaar het gesprek aan te gaan.

Winterperiode
Landvast bereid zich op dit moment verder voor op de kerst- en winterperiode. Na 2 jaar verplicht gesloten te zijn geweest in één van de drukste periodes van het jaar ziet het er nu allemaal een stuk rooskleuriger uit. Traditioneel gezien is de kerstperiode een ultiem bioscoopuitje.
Met onder andere het langverwachte tweede deel van Avatar kijken de medewerkers van Landvast uit naar de aankomende weken. Met maar liefst dagelijks 8 verschillende films wil Landvast voor ieder gezelschap een gezellig en betaalbaar uitje mogelijk maken. Er wordt al hard gewerkt om de kerstprogrammering rond te krijgen en deze zo spoedig mogelijk bekend te maken.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.